Τζο Μπάιντεν: “Κόλλησε” και ξέχασε πώς λέγεται η Χαμάς

Διαβάζεται σε 1'
Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν 2024 Evan Vucci/AP Photo

Εκ νέου ανησυχία προκαλεί το τελευταίο λεκτικό ατόπημα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος σε ερώτηση για τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα φάνηκε να ξεχνά το όνομα της Χαμάς.

Ξανά στο επίκεντρο σχολιασμού, προκαλώντας παράλληλα εκ νέου ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του βρέθηκε ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Λευκό Οίκο έχασε τα λόγια του και δεν θυμόταν το όνομα της Χαμάς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ερωτηθείς σχετικά με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για τους ομήρους μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, έδωσε την απάντησή του όμως ξέχασε το όνομα της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης.

“Υπάρχει κάποια κίνηση, και δεν θέλω, δεν θέλω… Αφήστε με να διαλέξω τα λόγια μου – υπάρχει κάποια κίνηση, υπήρξε… μια ανταπόκριση από το, ε…“, είπε, κάνοντας και πάλι μια παύση, ενώ κοίταζε μπροστά με το βλέμμα του χαμένο.

Δείχνοντας μπερδεμένος για το τι έπρεπε να πει, ο Μπάιντεν κοίταξε ξαφνικά προς τα αριστερά του, μέχρι που ένας δημοσιογράφος είπε τη λέξη που αναζητούσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με τον ίδιο να επιστρέφει λέγοντας “Ναι, συγγνώμη, από τη Χαμάς“.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα