Ο Τζόνσον επιμένει: Δεν θα παραιτηθώ

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον
Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον AP

Πιστός στη σκληρή γραμμή που έχει χαράξει από την αρχή της Πρωθυπουργίας του, ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί για να πιέσει καταστάσεις.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Κυριακή ότι δεν θα παραιτηθεί για να αποφύγει την καθυστέρηση του Brexit, πέραν του τέλους Οκτωβρίου.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός έχει υποστηρίξει ότι θα βγάλει την Βρετανία από την ΕΕ με ή χωρίς συμφωνία για το Brexit, παρά την ψήφιση ενός νόμου από το κοινοβούλιο, που απαιτεί από τον ίδιο, να ζητήσει την παράταση της χρονικής προθεσμίας για το Brexit, στην περίπτωση που τα μέλη του κοινοβουλίου δεν εγκρίνουν μια συμφωνία.

Ο Τζόνσον έχει δηλώσει ότι θα ήταν καλύτερο “να βρεθεί νεκρός σε ένα χαντάκι,” παρά να ζητήσει μία παράταση. Στην διάρκεια της συνέντευξης του στο BBC, για το αν θα παραιτηθεί, ώστε να μην χρειαστεί να ζητήσει μία παράταση, ο Τζόνσον απάντησε: “Όχι, έχω αναλάβει να ηγηθώ του κόμματος και της χώρας μου σε μία δύσκολη περίοδο και θα συνεχίσω να το κάνω αυτό. Πιστεύω ότι είναι ευθύνη μου να το πράξω.”

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μπόρις Τζόνσον, Brexit, Μεγάλη Βρετανία
SHARE: