Τζόνσον σε Ερντογάν: "Δεν υποστηρίζουμε την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία"

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντησή τους στην Αττάλεια τον Μάρτιο του 2017
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντησή τους στην Αττάλεια τον Μάρτιο του 2017 AP

Να τερματίσει την επίθεση και να ξεκινήσει διάλογο κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο ο Βρετανός πρωθυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ότι η Βρετανία διατηρεί «σοβαρές ανησυχίες» για την πολεμική δραστηριότητα της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και τον κάλεσε να τερματίσει την επίθεση και να ξεκινήσει διάλογο.

«Εξέφρασε την σοβαρή ανησυχία του Ηνωμένου Βασιλείου για την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, η οποία, είπε, θα επιδεινώσει περαιτέρω την ανθρωπιστική κρίση εκεί και θα υπονομεύσει την πρόοδο που έχει συντελεσθεί κατά του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε με τον Ερντογάν το βράδυ του Σαββάτου.

«Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να υποστηρίξει την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας. Κάλεσε τον πρόεδρο να τερματίσει την επιχείρηση και να ξεκινήσει διάλογο. Είπε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι διεθνείς εταίροι είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Τουρκία, Ερντογάν, Συρία, Μπόρις Τζόνσον, Εισβολή στη Συρία, Κούρδοι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συρία: Τουλάχιστον 9 πολίτες "εκτελέσθηκαν" από φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές

Η Τουρκία απορρίπτει τη διαμεσολάβηση Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να πάρει πίσω τους τζιχαντιστές της

Τουρκία: Απορρίπτει ο Τσαβούσογλου πρόταση μεσολάβησης του Τραμπ στη Συρία

SHARE: