Tζόνσον: Κάλεσε τους Βρετανούς να μην μετακινούνται, δεν δεσμεύτηκε για τα σχολεία

Tζόνσον: Κάλεσε τους Βρετανούς να μην μετακινούνται, δεν δεσμεύτηκε για τα σχολεία
Ο Μπόρις Τζόνσον AP

Δύσκολη ήταν η θέση του Μπόρις Τζόνσον στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα για την εξέλιξη της πανδημίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Σε δύσκολη θέση ήρθε ο Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα για την πανδημία.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός βρέθηκε πολλές φορές να αμύνεται στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ενώ δεν εγγυήθηκε καν την επαναλειτουργία των σχολείων τον επόμενο μήνα όπως είχε αρχικά δεσμευτεί.

Ο κ. Τζόνσον κάλεσε και πάλι τους Βρετανούς να μην μετακινούνται και επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα με τις ουρές των φορτηγών που έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία της χώρας. Τόνισε επίσης ότι μισό εκατομμύριο άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πλέον λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τον περιορισμό των μετακινήσεων από τη Μεγάλη Βρετανία στη Γαλλία. Χαρακτήρισε την επικοινωνία εξαιρετική, όμως δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για ενδεχόμενη χαλάρωση των περιορισμών.

Ο κ. Τζόνσον τόνισε ακόμη ότι “περισσότερα από 500.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Είναι «λογικό» να εμμείνουμε στο σχέδιο εμβολιασμών με αυτούς που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι.

Ερωτηθείς γιατί ολόκληρη η νοτιοανατολική Αγγλία δεν βρίσκεται στη βαθμίδα 4 των υγειονομικών μέτρων, ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση «πρέπει να δράσει» σχετικά με τις πληροφορίες για το πού απαντάται και εξαπλώνεται περισσότερο ο νέος κορονοϊός.

Τέλος σε ερώτημα γιατί δεν βρίσκεται το σύνολο της χώρας σε lockdown ο Βρετανός πρωθυπουργός απάντησε ότι το διαρκές lockdown θα ήταν καταστροφικό και προέβλεψε έναν πολύ καλύτερο κόσμο από το Πάσχα και μετά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα