UNICEF: Προσφορά βοήθειας για την αντιμετώπιση “μυστηριώδους” ασθένειας στα σχολεία θηλέων του Ιράν

UNICEF: Προσφορά βοήθειας για την αντιμετώπιση “μυστηριώδους” ασθένειας στα σχολεία  θηλέων του Ιράν
Μαθήτριες στην Τεχεράνη (φωτογραφία αρχείου) Vahid Salemi/AP Photo

Προσφορά βοήθειας από το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) στο Ιράν για την επίλυση της κρίσης από "μυστηριώδη" ασθένεια από την οποία εκατοντάδες μαθήτριες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας.

Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) δήλωσε ότι είναι έτοιμο να προσφέρει υποστήριξη στο Ιράν για να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης που έχει προκαλέσει μια “μυστηριώδης ασθένεια” από την οποία εκατοντάδες μαθήτριες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας.

Το πρώτο περιστατικό πιστεύεται ότι συνέβη τον Νοέμβριο του 2022, όταν 18 μαθήτριες στην πόλη Κομ μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή και μούδιασμα στα χέρια και τα πόδια.

Έκτοτε, όπως αναφέρει το Euronews Albania, έχουν εμφανιστεί εκατοντάδες άλλα κρούσματα και παραμένει ασαφές τι μπορεί να προκαλεί την ασθένεια. Πολλοί εικάζουν ότι πρόκειται για δηλητηρίαση με αέριο που σκοπό έχει να αποτρέψει τα κορίτσια από την εκπαίδευση.

“Το σχολείο είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για παιδιά και εφήβους. Τέτοια γεγονότα μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των παιδιών, ιδιαίτερα των κοριτσιών”, ανέφερε η UNICEF στο Ιράν, σε ανάρτηση στο Twitter στις 2 Μαρτίου.

“Η UNICEF τονίζει ότι είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε απαραίτητη υποστήριξη”.

Ο Shahryar Heydari, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του ιρανικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι περίπου 900 μαθήτριες σε διάφορες επαρχίες της χώρας έχουν προσβληθεί από την ασθένεια.

Μόλις πρόσφατα οι ιρανοί αξιωματούχοι αναγνώρισαν ότι αυτό το ζήτημα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα.

Ο Ιρανός βουλευτής Abdulali Rahimi Mozafari κάλεσε στις 28 Φεβρουαρίου τον Πρόεδρο του κοινοβουλίου να διατάξει έρευνα για το θέμα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα