Β. Κορέα: Πρώτη επίσημη αναφορά του Κιμ στον διάλογο με τις ΗΠΑ

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν AP

Ο Κιμ παρουσίασε σε κορυφαία στελέχη του μοναδικού κόμματος στη Βόρεια Κορέα μια έκθεση "για την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο", η οποία συμπεριλάμβανε την "προοπτική του διαλόγου ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη ΛΔΚ"

Για πρώτη φορά, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αναφέρθηκε επισήμως και δημόσια στον "διάλογο" με τις ΗΠΑ κι ανέλυσε τα πιθανά αποτελέσματα της επικείμενης συνόδου κορυφής με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με βάση όσα μετέδωσε την Τρίτη το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο Κιμ παρουσίασε σε κορυφαία στελέχη του μοναδικού κόμματος στη Βόρεια Κορέα μια έκθεση "για την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο", η οποία συμπεριλάμβανε την "προοπτική του διαλόγου ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας", σύμφωνα με το KCNA, λίγες ώρες αφότου ο Τραμπ γνωστοποίησε τη Δευτέρα πως η επικείμενη ιστορική σύνοδος κορυφής θα διεξαχθεί "τον Μάιο ή στις αρχές Ιουνίου".

Ακόμη, στην έκθεση την οποία παρουσίασε στα στελέχη του Κόμματος Εργατών ο Κιμ, γίνεται λόγος για τη διακορεατική σύνοδο κορυφής της 27ης Απριλίου.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρθηκε στην επικείμενη σύνοδο κορυφής Κιμ-Τραμπ.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ADVERTISING

SHARE: