Βαλερί Μπακό: Εκτός φυλακής η γυναίκα που σκότωσε τον βασανιστή, πατριό και σύζυγό της

Βαλερί Μπακό: Εκτός φυλακής η γυναίκα που σκότωσε τον βασανιστή, πατριό και σύζυγό της
Η Βαλερί Μπακό, η 40χρονη γυναίκα που δικαζόταν επειδή σκότωσε τον βίαιο σύζυγο και προαγωγό της AP

"Συμβολική" ποινή φυλάκισης 4 ετών, εκ των οποίων τα 3 με αναστολή, επιβλήθηκε στη 40χρονη Μπακό που τον Μάρτιο του 2016 σκότωσε τον βασανιστή, πρώην πατριό της και κατόπιν σύζυγό της. Δεδομένου ότι έχει ήδη παραμείνει προφυλακισμένη για έναν χρόνο, πλέον είναι ελεύθερη.

Η Βαλερί Μπακό, η 40χρονη γυναίκα που δικαζόταν επειδή σκότωσε τον βίαιο σύζυγο και προαγωγό της, καταδικάστηκε σε «συμβολική» ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, εκ των οποίων τα τρία με αναστολή. Δεδομένου ότι έχει ήδη παραμείνει προφυλακισμένη για έναν χρόνο, η Μπακό θα φύγει ελεύθερη από το δικαστήριο.

Το Εφετείο του Σαόν-ε-Λουάρ, στην ανατολική Γαλλία, έδειξε περισσότερη επιείκεια στη γυναίκα απ’ όση ζητούσε ο εισαγγελέας: νωρίτερα σήμερα, χαρακτηρίζοντάς την «θύμα» του τυραννικού συζύγου της, που την βίαζε, την ξυλοκοπούσε και την εξέδιδε επί χρόνια, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την καταδίκη της σε φυλάκιση πέντε ετών, τα τέσσερα από τα οποία με αναστολή.

Η Μπακό, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δικαζόταν επειδή στις 13 Μαρτίου 2016 σκότωσε με μια σφαίρα στο κεφάλι τον πρώην πατριό της και κατόπιν σύζυγό της, Ντανιέλ Πολέτ, 61 ετών.

Ο εισαγγελέας εκτίμησε ότι θα έπρεπε να αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά χωρίς να οδηγηθεί εκ νέου η γυναίκα στη φυλακή δεδομένου ότι τα τέσσερα παιδιά της «την έχουν ανάγκη».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα