Βαλτιμόρη: Νέο βίντεο με τη σύλληψη του Φρέντι Γκρέι

Βαλτιμόρη: Νέο βίντεο με τη σύλληψη του Φρέντι Γκρέι

Ένα βίντεο τραβηγμένο από κινητό αυτόπτη μάρτυρα αποκαλύπτει το σημείο της σύλληψης του Αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι, που έχασε τη ζωή του από τραυματισμούς που υπέστη κατά τη διάρκεια της κράτησής του

Ένα νέο βίντεο ήρθε σήμερα στο φως που αποκαλύπτει ένα σημείο-κλειδί της σύλληψης του Φρέντι Γκρέι, του Αφροαμερικανού από τη Βαλτιμόρη, ο θάνατος του οποίου από τραυματισμούς που υπέστη κατά τη διάρκεια της κράτησης του από την αστυνομία οδήγησε σε διαδηλώσεις που κράτησαν μέρες και σε μια ομοσπονδιακή έρευνα.

Το βίντεο που τράβηξε ένας παρευρισκόμενος και δημοσίευσε σήμερα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα The Baltimore Sun, δείχνει αστυνομικούς να βάζουν χειροπέδες στον Γκρέι και να δένουν με αλυσίδες τα πόδια του πριν τον σύρουν μέσα σε αστυνομική κλούβα μπρούμυτα.

Ο Γκρέι πέθανε στις 19 Απριλίου από τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη που υπέστη κατά τη διάρκεια σύλληψης του μια εβδομάδα νωρίτερα στις 12 Απριλίου. Ο θάνατός του πυροδότησε διαδηλώσεις και ταραχές στην πόλη με πλειοψηφία Αφροαμερικανών πολιτών και επιδείνωσε την ένταση σε εθνικό επίπεδο σχετικά με την αστυνομική μεταχείριση των μειονοτήτων.

Σε έξι αστυνομικούς έχουν ασκηθεί διώξεις για τον θάνατο του Γκρέι, περιλαμβανομένων των κατηγοριών της ανθρωποκτονίας. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διεξάγει έρευνα για το αστυνομικό τμήμα της Βαλτιμόρης για κρούσματα βίας και παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων.

Το βίντεο, διάρκειας λίγων δευτερολέπτων δείχνει την αστυνομική κλούβα να έχει σταθμεύσει ένα τετράγωνο από το σημείο της σύλληψης. Ο Γκρέι διακρίνεται ο μισός έξω από την κλούβα, μπρούμυτα, με τα πόδια να κρέμονται έξω από το όχημα. Δεν κινείται ενώ οι αστυνομικοί τον αλυσοδένουν. Μια κάμερα παρακολούθησης της πόλης κατέγραψε τμήμα του επεισοδίου αλλα δεν διακρίνεται ο Γκρέι στο πίσω μέρος του οχήματος.

(Πηγή: ΑΠΕ, Βίντεο: DailyMail)

SHARE:

24Media Network