Βαρουφάκης εναντίον Κάμερον. 'Ναι έχασα. Αλλά από τους υποκριτές'

Βαρουφάκης εναντίον Κάμερον. 'Ναι έχασα. Αλλά από τους υποκριτές'

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γιάνης Βαρουφάκης μετά τον χαμό που προκλήθηκε στο βρετανικό κοινοβούλιο. Τι είπε σχετικά με το αν πληρώνεται από τους Εργατικούς (Vid)

Η Μεγάλη Βρετανία ζει σε ρυθμούς Brexit την ώρα που στη χώρα μπαίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης μέσω της στήριξης του στους Εργατικούς.

Πριν λίγες ημέρες ο επικεφαλής τους, Τζέρεμι Κόρμπιν, είχε επιβεβαιώσει τις φήμες που ήθελαν τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας να εμπλέκεται σθεναρά με το κόμμα των Εργατικών στη Βρετανία. Για την ακρίβεια, είχε αναφέρει πως "θα μας συμβουλεύει σε κάποιο βαθμό", χωρίς να ξεκαθαρίζει όμως τον ρόλο του κ. Βαρουφάκη ο οποίος άλλωστε έχει ενεργοποιηθεί στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα, μέσω του κινήματος DiEM25.

Η είδηση για εμπλοκή Βαρουφάκη στα πολιτικά πράγματα της Μεγάλης Βρετανίας, προκάλεσε αντιδράσεις και εντός κοινοβουλίου. Την Τετάρτη, στα πλαίσια συζήτησης για την υγειονομική περίθαλψη των παιδιών, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επιτέθηκε στον Τζέρεμι Κόρμπιν, αναφέροντας πως ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέστρεψε την ελληνική οικονομία και πως οι Εργατικοί βασίζονται στο δόγμα, "Acropolis now". 

"Επειδή διαβάζω τακτικά την εφημερίδα "Islington Tribune" μπορώ να ανακοινώσω στο Κοινοβούλιο τον τελευταίο οικονομικό σύμβουλο του Κόρμπιν,τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη. Ήταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών που διέλυσε την οικονομία της χώρας του. Αυτή είναι η πολιτική των Εργατικών με δύο λόγια: Ακρόπολη τώρα", είπε ο Κάμερον.

Από τη δική του μεριά, ο υπουργός Οικονομικός Τζορτζ Όσμπορν, είπε για Paul Mason και Βαρουφάκη, που στηρίζουν τους Εργατικούς: "Υποθέτω ότι τους διάλεξαν επειδή ο πρόεδρος Μάο είναι νεκρός και ο Μίκυ Μάους απασχολημένος".

Απάντηση Βαρουφάκη: "Δεν πληρώνομαι από το κόμμα των Εργατικών"

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να αργήσει η αντίδραση Βαρουφάκη. "Ποτέ δε μου ζητήθηκε να γίνω σύμβουλος των Εργατικών. Το να στηρίζεις ένα κόμμα, είναι κάτι άλλο. Είμαι ενεργός με το DiEM25 και η δουλειά μου δεν είναι να είμαι σύμβουλος άλλων πολιτικών. Αλλά δεν έχουν σημασία όλα αυτά. Αυτό που έχει σημασία είναι πως η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Ευρώπη δεν οδηγεί πουθενά. Οι ασκούμενες πολιτικές δεν προκύπτουν με τρόπο δημοκρατικό. Η λιτότητα είναι σύμπτωμα ενός ατέρμονου κύκλου", είπε.

Σε νεώτερες δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ανέφερε: "Όταν ο Τζόρτζ Όσμπορν έρχεται και με κοροϊδεύει, προφανώς επιχαίροντας για το γεγονός ότι είμαι ένας ηττημένος υπουργός Οικονομικών, έχω να πω πως ναι, είμαι ηττημένος υπουργός Οικονομικών, αλλά από τα χέρια ποιου;

Από την σιδερένια γροθιά μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποφάσισε να μας προκαλέσει ασφυξία χρησιμοποιώντας τις κλειστές τράπεζες προκειμένου να μας επιβάλει άλλη μια τακτική διάσωσης "επεκτείνω και υποκρίνομαι". Ο βρετανικός λαός το γνωρίζει αυτό".

"Πιστεύει στα αλήθεια ο Τζόρτζ Όσμπορν ότι κοροϊδεύοντάς με, προσφέρει κάτι στον εαυτό του και στην τάξη των διανοούμενων; Δεν νομίζω", συμπλήρωσε.

Επανέλαβε πως δεν έχει επίσημο ρόλο στο κόμμα των Εργατικών ενώ πρόσθεσε ότι "συνομιλεί με όλους με στόχο να βρεθεί κοινός τόπος κι ένα κοινό πρόγραμμα ώστε να σταματήσει αυτή η κατρακύλα στην άβυσσο", για την Ευρώπη συνολικά.

Στην ερώτηση αν πληρώνεται από το Εργατικό Κόμμα, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε, "φυσικά όχι. Δεν έχω τέτοιου είδους επαφές με κανένα, πόσο μάλλον με τον Τζέρεμι Κόρμπιν και το Εργατικό Κόμμα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κάμερον εναντίον Κόρμπιν για τον Βαρουφάκη

Όσμπορν: Διάλεξαν Βαρουφάκη, επειδή ο Μίκι Μάους ήταν απασχολημένος

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέλαβε σύμβουλος του Τζέρεμι Κόρμπιν

SHARE:

24Media Network