LIVE EIKONA: Χιλιάδες στο προσκύνημα για την Ελισάβετ

LIVE EIKONA: Χιλιάδες στο προσκύνημα για την Ελισάβετ
Ουρές χιλιομέτρων στο προσκύνημα για την βασίλισσα Ελισάβετ

Σε ουρές που εκτείνονται για πολλά χιλιόμετρα, οι βρετανοί πολίτες περιμένουν υπομονετικά για να αποχαιρετήσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν οι πολίτες για να αποτίσουν φόρο τιμής στην αγαπημένη τους βασίλισσα έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Σεντ Τζάιλς στο Εδιμβούργο.

Οι πρώτες ουρές άρχισαν να σχηματίζονται πριν το πρώτο φως της ημέρας, με τους πολίτες να περιμένουν αρκετές ώρες μέχρι να αποχαιρετήσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Δείτε Live εικόνα:

_ AP

_ AP


_ AP

Το φέρετρό της μεταφέρθηκε στο ναό το απόγευμα της Δευτέρας και θα παραμείνει εκεί έως τις 5 τοπική σήμερα το απόγευμα.

Τι θα ακολουθήσει

Επιστρέφοντας στο Εδιμβούργο, το φέρετρο της βασίλισσας θα παραμείνει στο St Giles’ μέχρι τις 5 το απόγευμα, οπότε θα μεταφερθεί με νεκροφόρα στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου και θα πετάξει στο RAF Northolt στο δυτικό Λονδίνο, συνοδευόμενο από την κόρη της βασίλισσας, την πριγκίπισσα Άννα.

_ AP

Η πτήση του RAF Globemaster C-17 θα αναχωρήσει στις 6μμ και θα προσγειωθεί στο RAF Northolt στις 6.55μμ, απ’ όπου το φέρετρο θα οδηγηθεί στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μέσω των οδών A40, Eastbourne Terrace, Lancaster Gate, Bayswater Road, Marble Arch, Park Lane, Hyde Park Corner και Constitution Hill.

Στο Παλάτι θα περιμένουν να παραλάβουν το φέρετρο ο βασιλιάς Κάρολος Γ‘ και η βασιλική σύζυγος, Καμίλα οι οποίοι θα έχουν επιστρέψει από τη Βόρεια Ιρλανδία, αφού παρακολουθήσουν την ευχαριστήρια λειτουργία για τη βασίλισσα στο Μπέλφαστ και πραγματοποιήσουν την βόλτα τους στην πλατεία των συγγραφέων.

_ AP

Στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ θα βρίσκονται επίσης ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας. Μια τιμητική φρουρά αποτελούμενη από τρεις αξιωματικούς και 96 στρατιώτες της Βασιλικής Φρουράς θα βρίσκεται στο τετράγωνο του Παλατιού.

_ AP

Το φέρετρο θα παραμείνει στο Bow Room μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης ώστε οι εργαζόμενοι στο Παλάτι να αποτίσουν φόρο τιμής.

Η πομπή μεταφοράς του στο Westminster Hall για το πολυήμερο λαϊκό προσκύνημα θα αρχίσει στις 2.22 το απόγευμα της Τετάρτης, τοπική ώρα.

Βασίλισσα Ελισάβετ (1926-2022): Η ζωή της

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα