Το αντισυμβατικό και η τιμή του πρώτου μνημείου της Ελισάβετ

Διαβάζεται σε 2'
Το αντισυμβατικό και η τιμή του πρώτου μνημείου της Ελισάβετ
Η βασίλισσα Ελισάβετ @2021 Philip Toscano / Associated Press

Το πρώτο άγαλμα στη μνήμη της Ελισάβετ παρουσιάστηκε σε μικρή πόλη της Αγγλίας και δεν έχει σχέση με εκείνα των προγόνων της.

Aν ζούσε η Ελισάβετ, στις 21 του Απρίλη θα «έκλεινε» τα 98. Αποχώρησε ωστόσο, από το μάταιο τούτο κόσμο προ διετίας.

Ανήμερα των γενεθλίων της μια μικρή πόλη της Αγγλίας, το Όκχαμ αποκάλυψε το χάλκινο αντίγραφο της μακροβιότερης βασίλισσας της Βρετανίας. Το πρώτο της μνημείο το ανέλαβε ο γλύπτης Hywel Pratley.

Σε αντίθεση με τις επιβλητικές και αυστηρές ‘εκδοχές’ των αγαλμάτων των προηγούμενων Βρετανών μοναρχών, η Ελισάβετ απεικονίζεται χαμογελαστή, ζεστή και προσιτή, παρέα με τα αγαπημένα της corgis.

«Αυτή η απεικόνιση αντικατοπτρίζει τις αναμνήσεις πολλών Βρετανών από αυτήν ως μια σχεδόν μητρική φιγούρα», σχολίασε ο γλύπτης.

Σύμφωνα με τους New York Times θα ακολουθήσουν πολλά άλλα αγάλματα της μονάρχη.

Η δημιουργία του μνημείου της βασίλισσας και αρχηγού της εκκλησίας, έχει ύψος 2 μέτρα και 13 εκατοστά. Έγινε πραγματικότητα μέσω crowdfunding που δημιούργησε το συμβούλιο της κομητείας Ράτλαντ, ώστε να συγκεντρωθούν τα 162.900 ευρώ που χρειάζονταν.

Τα παιδιά της περιοχής ανέλαβαν να ζωγραφίσουν τα corgis της, καθώς όπως είπε η Δρ Sarah Furness (τοπική αξιωματούχος) «αυτό που θυμόμαστε οι περισσότεροι από τη βασίλισσα Ελισάβετ είναι η ζεστασιά της. Δείχνοντας την αγάπη της για τους σκύλους της, δείχνουμε την ανθρωπιά της».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα