Βασίλισσα Ελισάβετ: Συγκλονίζει το βίντεο με τον αυλητή της που παιανίζει τον τελευταίο χαιρετισμό

Βασίλισσα Ελισάβετ: Συγκλονίζει το βίντεο με τον αυλητή της που παιανίζει τον τελευταίο χαιρετισμό
Ο αυλητής της Βασίλισσας Ελισάβετ AP

Ο αυλητής της Βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος συνήθιζε να την ξυπνά με τον ήχο της γκάιντας κάθε πρωί, ήταν αυτός που σηματοδότησε και το τέλος της κηδείας της, καθώς έπαιξε έναν τελευταίο θρήνο.

Ύστερα από μια πολύωρη τελετή, που ξεκίνησε από το Αββαείο του Ουέστμινστερ και ολοκληρώθηκε στο Κάστρο του Ουίνδσορ, το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ Βτοποθετήθηκε στη βασιλική κρύπτη, προτού μεταφερθεί αργότερα για την ιδιωτική ταφή.

Προτού εισέλθει στην κρύπτη και ανακρουστεί ο εθνικός ύμνος, αφαιρέθηκαν από το φέρετρο τα σύμβολα της εξουσίας το στέμμα, η σφαίρα και το σκήπτρο και τοποθετήθηκαν στον βωμό.

Συγκίνηση προκαλεί το βίντεο από τη στιγμή που ο αυλητής της βασίλισσας Ελισάβετ, σηματοδοτεί το τέλος της κηδείας της, παίζοντας έναν τελευταίο θρήνο με την γκάιντα.

Τα συγκεκριμένα πλάνα, τα οποία θυμίζουν σκηνές από ταινία, συγκλονίζουν, καθώς ο αυλητής της βασίλισσας ήταν αυτός που την ξυπνούσε κάθε πρωί, υπό τον ήχο της γκάιντας, σε όποια κατοικία και αν βρισκόταν. Την Δευτέρα, όμως ο αυλητής είχε ένα πολύ διαφορετικό ρόλο, να σηματοδοτήσει το τέλος μιας εποχής.

Ιδιαίτερα ανατριχιαστικό είναι και το βίντεο όπου ο λόρδος Chamberlain, ο οποίος είχε την ανωτερη θέση στο βασιλικό σπίτι, κατά το τέλος της τελετής, σπάει συμβολικά το ραβδί του γραφείου του και το τοποθετεί στο φέρετρο της βασίλισσας, σηματοδοτώντας το τέλος της θητείας του.

Αργότερα απόψε, σε μια ιδιωτική τελετή της οικογένειας, το φέρετρο της Ελισάβετ και του συζύγου της, Φιλίππου, ο οποίος απεβίωσε πέρυσι σε ηλικία 99 ετών, θα ενταφιαστεί στο ίδιο παρεκκλήσι όπου αναπαύονται οι γονείς και η αδερφής της, πριγκίπισσας Μαργαρίτας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα