Βατικανό: Η φωτογραφία ενός προσφυγόπουλου στη Λαμπεντούζα που συγκίνησε τον πάπα Φραγκίσκο

Διαβάζεται σε 2'
papas
Ο πάπας Φραγκίσκος 2023 Andreas Solaro/AFP via AP, Pool

Συγκινημένος ο πάπας Φραγκίσκος από τη φωτογραφία του 18 μηνών Πρινς που έφτασε μαζί με τη μητέρα του στη Λαμπεντούζα. “Τους κρατούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Λιβύη και μετά τους πετούν στη θάλασσα”, δήλωσε.

Ο πάπας Φραγκίσκος συγκινήθηκε όταν η φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters, Γιάρα Νάρντι τού έδειξε τη φωτογραφία ενός βρέφους στη Λαμπεντούζα, ενώ πετούσε προς τη Μασσαλία για να συμμετάσχει σε μια σύνοδο.

Η Νάρντι, που συνταξίδευε με τον πάπα, του έδωσε τη φωτογραφία, σε μεγάλο μέγεθος, ενώ εκείνος χαιρετούσε τους δημοσιογράφους. “Συγκινήθηκε αμέσως μόλις την έβγαλα από τον φάκελο”, είπε, προσθέτοντας ότι έπεσε σιωπή μεταξύ των επιβατών. Ο ποντίφικας σχολίασε: “Τους κρατούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Λιβύη και μετά τους πετούν στη θάλασσα“.

Η φωτογραφία, την οποία τράβηξε η Νάρντι την περασμένη εβδομάδα στη Λαμπεντούζα, είναι ένα close-up στα μάτια του Πρινς, ενός νηπίου 18 μηνών που έφτασε μαζί με τη μητέρα του, την Κλοντίν Νσόε, από το Καμερούν, αφού διέπλευσε τη Μεσόγειο.

“Μου έσφιξε το χέρι και κράτησε τη φωτογραφία”, είπε η Νάρντι.

Σήμερα, ο Φραγκίσκος καταδίκασε τον “επιθετικό εθνικισμό” και ζήτησε να υπάρξει μια πανευρωπαϊκή απάντηση στο μεταναστευτικό ώστε η Μεσόγειος να μην μετατραπεί η θάλασσα αυτή στο “νεκροταφείο της αξιοπρέπειάς μας“.

Η Νάρντι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι μία ημέρα πριν από το ταξίδι στη Μασσαλία τακτοποιούσε το αρχείο της, όπως κάνει συχνά πριν από κάποια αποστολή. “Είδα τη φωτογραφία που τράβηξα στη Λαμπεντούζα και ξαφνικά αισθάνθηκα ότι έπρεπε να την δείξω στον πάπα”, εξήγησε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα