Βέλγιο: Εκκενώθηκε η έδρα της εφημερίδας LE SOIR μετά από απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα

Βέλγιο: Εκκενώθηκε η έδρα της εφημερίδας LE SOIR μετά από απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα

Εκκενώθηκε η έδρα της εφημερίδας LE SOIR, έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα την ώρα που στις Βρυξέλλες γινόταν διαδήλωση αλληλεγγύης για τα θύματα των επιθέσεων του Παρισιού

Εκκενώθηκε η έδρα της γαλλόφωνης εφημερίδας LE SOIR στις Βρυξέλλες, έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα, την ώρα που στην πόλη διαδήλωναν 20.000 άνθρωποι σε ένδειξη αλληλεγγύης για τα θύματα των επιθέσεων του Παρισιού.

Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην εφημερίδα Soir είπε ότι θα γίνει έκρηξη στην αίθουσα σύνταξης της εφημερίδας και ότι πρέπει να τον πιστέψουν. Το εν λόγω άτομο, ισχυριζόμενο ότι ανήκει στο χώρο της άκρας αριστεράς, διαμαρτυρήθηκε για την αναδημοσίευση των σκίτσων του Μοχάμετ του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, λέγοντας ότι με αυτόν τον τρόπο "τροφοδοτείται η άκρα δεξιά".

Το κτίριο της εφημερίδας έχει εκκενωθεί και η γύρω περιοχή είναι ακόμα αποκλεισμένη από την αστυνομία.

Όπως και άλλες βελγικές εφημερίδες, η Soir είχε αναδημοσιεύσει την επομένη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Charlie Hebdo σκίτσα του Μοχάμετ του σατιρικού περιοδικού.  

Το απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στη γαλλόφωνη εφημερίδα, έγινε τη στιγμή που 20.000 άνθρωποι διαδήλωναν στους δρόμους των Βρυξελλών, στο πλαίσιο μιας πορείας "κατά του μίσους και της ελευθερίας της έκφρασης", στον απόηχο των θανατηφόρων επιθέσεων στο Παρίσι.

Το κεντρικό σύνθημα της πορείας ήταν «μαζί εναντίον του μίσους». Στην πορεία έλαβαν μέρος προσωπικότητες της πολιτικής, των μέσων ενημέρωσης, πολλά μέλη και εκπρόσωποι της γαλλικής κοινότητας στο Βέλγιο, όπως και εκπρόσωποι μουσουλμανικών και εβραϊκών ενώσεων.

SHARE:

24Media Network