Βέλγιο: Συλλήψεις διαδηλωτών μετά τον θάνατο 19χρονου σε τροχαίο με περιπολικό

Περιπολικό της αστυνομίας του Βελγίου
Περιπολικό της αστυνομίας του Βελγίου AP

Ο νεαρός έχασε τη ζωή του όταν το σκούτερ το οποίο οδηγούσε συγκρούστηκε με περιπολικό ενώ τον καταδίωκε άλλο αστυνομικό όχημα.

Η βελγική αστυνομία συνέλαβε το Σάββατο (11/04) 43 ανθρώπους που συμμετείχαν σε ταραχές, με αφορμή τον θάνατο ενός νεαρού, το σκούτερ του οποίου συγκρούστηκε με περιπολικό ενώ τον καταδίωκε άλλο αστυνομικό όχημα.

Την Παρασκευή (10/04), μια περίπολος της αστυνομίας προσπάθησε να σταματήσει για έλεγχο έναν 19χρονο που οδηγούσε το σκούτερ του στην περιοχή της Άντερλεχτ. Ενώ οι αστυνομικοί καταδίωκαν το δίκυκλο, ο νεαρός συγκρούστηκε με ένα άλλο περιπολικό και σκοτώθηκε επί τόπου.

ADVERTISING

Μετά από κάποια πρώτα επεισόδια, το βράδυ της Παρασκευής, αστυνομικοί αναπτύχθηκαν το Σάββατο για να διαλύσουν μια διαδήλωση νέων, που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν, ανταποκρινόμενοι σε καλέσματα μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. Δύο αστυνομικοί και επτά διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά στα επεισόδια, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Άντερλεχτ, τον Φαμπρίς Κουμπ. «Η κατάσταση είναι σαφώς υπό έλεγχο» αλλά η αστυνομία παραμένει σε εγρήγορση γιατί αναμένει «νέες ταραχές απόψε (Σάββατο) ή αύριο (Κυριακή)», είπε.

Ο δήμαρχος, ο οποίος συναντήθηκε με την οικογένεια του 19χρονου θύματος, εκτίμησε ότι ο θάνατος του νεαρού δεν ήταν παρά «ένα πρόσχημα για τους ταραξίες» σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα επί τέσσερις εβδομάδες λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

SHARE:

24Media Network