Βενεζουέλα: Η αντίδραση της φρουράς του Μαδούρο την στιγμή της απόπειρας

Βενεζουέλα: Η αντίδραση της φρουράς του Μαδούρο την στιγμή της απόπειρας
Oι σωματοφύλακες του Μαδούρο καλύπτουν τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας μόλις ακούγονται οι εκρήξεις της αποτυχημένης απόπειρας εναντίον του. AP

Άμεσα οι σωματοφύλακες του Προέδρου της Βενεζουέλας κάλυψαν τον Νικολάς Μαδούρο, μετά τις εκρήξεις της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του

Άμεση ήταν η αντίδραση των σωματοφυλάκων του Νικολάς Μαδούρο, οι οποίοι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από την στιγμή που ακούστηκαν οι εκρήξεις της αποτυχημένης δολοφονικής απόπειρας, σχημάτισαν ασπίδα μπροστά στον ηγέτη της Βενεζουέλας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά την ομιλία του Μαδούρο, η οποία μάλιστα μεταδιδόταν τηλεοπτικά, για τα 81 χρόνια από την ίδρηση της Εθνοφυλακής της Βενεζουέλας. Στην αρχή ο πρόεδρος της χώρας, η σύζυγός του που ήταν δίπλα του και οι αξιωματούχοι κοιτούσαν απορημένοι το συμβάν, ενώ μόλις έγιναν αντιληπτές οι εκρήξεις και ο τραυματισμός 7 στρατιωτικών, οι συγκεντρωμένοι εγκατέλειψαν την παράταξη και άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι.

H στιγμή της επίθεσης, για την οποία ο Μαδούρο κατηγόρησε ακροδεξιές οργανώσεις αλλά και τον απερχόμενο πρόεδρο της Κολομβίας, κατεγράφη σε βίντεο. Την ευθύνη ανέλαβε η ακροδεξιά οργάνωση Εθνικό Κίνημα των Στρατιωτών με Πουκάμισα, και εντάσσεται στην “Επιχείρηση Φοίνιξ”, όπως δήλωσε στο κανάλι της στο YouTube η Πατρίσια Πολέο, μια δημοσιογράφος που πρόσκειται στην αντιπολίτευση και ζει στις ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα