Βερολίνο και Κίνα στηρίζουν Ερντογάν

Βερολίνο και Κίνα στηρίζουν Ερντογάν

Στη Γερμανία, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως η δημοκρατία πρέπει να γίνει σεβαστή στην Τουρκία και πως το Βερολίνο υποστηρίζει την εκλεγμένη κυβέρνηση στην Άγκυρα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία πως οι εντάσεις στη χώρα αυτή δεν μπορεί να επιλυθούν με τα όπλα.

Ο Τουσκ, μιλώντας σήμερα στη Μογγολία στη διάρκεια περιφερειακής συνόδου κορυφής, δήλωσε επίσης πως οι συνέπειες της απόπειρας πραξικοπήματος θα έχουν κρίσιμη σημασία για ολόκληρη την περιοχή και για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Στη Γερμανία, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως η δημοκρατία πρέπει να γίνει σεβαστή στην Τουρκία και πως το Βερολίνο υποστηρίζει την εκλεγμένη κυβέρνηση στην Άγκυρα.

"Η δημοκρατική τάξη στην Τουρκία πρέπει να γίνει σεβαστή. Είναι ανάγκη να γίνουν τα πάντα για να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές", ανέφερε στο Twitter ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η Κίνα κάλεσε την Τουρκία να αποκαταστήσει την τάξη και τη σταθερότητα το συντομότερο δυνατόν.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμό Κινέζων πολιτών στην Τουρκία, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το Ιράν ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς την Τουρκία μετά την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος.

Ο υποδιευθυντής του διεθνούς αεροδρομίου Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης δήλωσε σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση ότι επτά πτήσεις προς την Τουρκία ματαιώθηκαν σήμερα το πρωί.

"Θα επανεξετάσουμε την κατάσταση και θα επαναλάβουμε τις πτήσεις όταν θα έχουμε νεώτερες πληροφορίες" δήλωσε.

Στο Τόκιο, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε πως η δημοκρατία της Τουρκίας πρέπει να γίνει σεβαστή.

"Ελπίζω ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί γρήγορα και ότι η ειρήνη και η τάξη θα αποκατασταθούν", δήλωσε ο Άμπε, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo.

Στη Νότια Κορέα, το υπουργείο Εξωτερικών συμβούλευσε σήμερα τους πολίτες να ματαιώσουν ταξίδια που σχεδιάζουν ενδεχομένως στην Τουρκία και συνέστησε στους Νοτιοκορεάτες που βρίσκονται στη χώρα αυτή να την εγκαταλείψουν.

Σε ειδική ταξιδιωτική οδηγία, το υπουργείο αναφέρει πως εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει μια ομάδα αξιωματούχων για να βοηθήσουν τους Νοτιοκορεάτες, που βρίσκονται στην Τουρκία, και πως εργάζεται για να διασφαλίσει την ασφάλεια τουριστών που παραμένουν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορέα, Τουρκία, Πραξικόπημα στην Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τα πέντε πραξικοπήματα της Τουρκίας. Οι πιο αδίστακτοι στρατηγοί

Η στιγμή του βομβαρδισμού της τουρκικής Βουλής

Τουρκία: Η στιγμή που παραδίδονται οι στρατιώτες

SHARE:

24Media Network