Βεστερβέλε: ''Δε θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση για όλα''

Βεστερβέλε: ''Δε θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση για όλα''

Διαβάστε τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών σχετικά με την πιθανότητα επαναδιαπραγμάτευσης. Στέλνει σαφές μήνυμα στην Ελλάδα

Αυτοί που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα.

''Ένα πράγμα είναι σαφές: δεν μπορούμε να επιτρέψουμε επαναδιαπραγμάτευση για όλα. Δεν μπορούμε επίσης να επιτρέψουμε να γίνουν εκπτώσεις. Αντίθετα, αυτό που έχει συμφωνηθεί μετράει'', είπε ο Βεστερβέλε πριν από την τακτική συνάντηση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του στο Λουξεμβούργο.

''Δεν μπορεί να υπάρξουν παραχωρήσεις'', είπε στους δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας πως είναι απαραίτητο να εκπληρωθούν όλες οι δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις.

Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους θα κυριαρχήσει στην ατζέντα της συνόδου κορυφής της ΕΕ, την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Κρίσιμο τεστ για την Ευρώπη

Σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι πολύ κρίσιμη για την Ευρώπη. ''Αντιμετωπίζει ένα μεγάλο τεστ που εμείς οι Ευρωπαίοι θέλουμε και πρέπει να ελέγξουμε'', δήλωσε ο Βεστερβέλε.

''Αυτό δεν σημαίνει τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από το να υπερβούμε μια κρίση χρέους. Και αυτή η κρίση χρέους απαιτεί αξιοπιστία απ' όλους τους εταίρους.''

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

SHARE:

24Media Network