Βίαια επεισόδια στο Παρίσι – Νεαροί συγκρούστηκαν με αστυνομικούς

Βίαια επεισόδια στο Παρίσι – Νεαροί συγκρούστηκαν με αστυνομικούς

Νύχτα έντασης στο Παρίσι. Νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ και πυροτεχνήματα. ενώ κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Νεαροί συγκρούστηκαν με την αστυνομία τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας σε ένα προάστιο του Παρισιού μετά τον θάνατο ενός νεαρού άνδρα σε δυστύχημα με μοτοσικλέτα, την ευθύνη για το οποίο ορισμένοι επέρριψαν στην αστυνομία, ανέφερε η εφημερίδα La Parisien, επικαλούμενη κατοίκους.

Οι ταραχές στο Αρζαντέιγ, ένα προάστιο βόρεια του Παρισιού, είναι το πιο πρόσφατο περιστατικό αναταραχής καθώς οι αυστηροί κανόνες περιορισμού που επέβαλε η Γαλλία προκειμένου να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό έχουν προκαλέσει αύξηση των κοινωνικών εντάσεων.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ομάδες αστυνομικών των CRS να μεταβαίνουν σε συγκροτήματα κατοικιών. Κάποιοι νεαροί πέταξαν πυροτεχνήματα ενώ κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Γνωστοί του θύματος του δυστυχήματος, που ταυτοποίηθηκε ως ο Σαμπρί Σουμπί, 18 ετών, δήλωσαν πως ο θάνατός του προκλήθηκε από σύγκρουση με αυτοκίνητο της αστυνομίας.

Αξιωματούχοι του αστυνομικού τμήματος του Παρισιού δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters για σχόλια.

Συμπλοκές είχαν ξεσπάσει σε διάφορα οικιστικά συγκροτήματα γύρω από το Παρίσι τον περασμένο μήνα.

Τα προάστια της Γαλλίας, όπου κατοικούν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα, αποτελούν συχνά σημεία ανάφλεξης εναντίον των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων και της αυστηρής αστυνόμευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα