Βίασαν διερμηνέα στη ζούγκλα του Καλαί

Βίασαν διερμηνέα στη ζούγκλα του Καλαί

Η διερμηνέας ενός δημοσιογράφου, αφγανικής καταγωγής, έπεσε θύμα βιασμού στον καταυλισμό μεταναστών του Καλαί από τρεις ομοεθνείς της

Μια διερμηνέας 38 ετών, με καταγωγή από το Αφγανιστάν, η οποία συνόδευε έναν δημοσιογράφο στον τεράστιο καταυλισμό μεταναστών του Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, βιάστηκε στη διάρκεια της νύχτας στα όρια της "Ζούγκλας", έγινε γνωστό από δικαστική πηγή. Ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση τόνισε πως "ο βιασμός επιβεβαιώθηκε έπειτα από ιατρική εξέταση του θύματος".

Μεταξύ 02:00 και 03:00 (03:00 και 04:00 ώρα Ελλάδας) ο δημοσιογράφος και η διερμηνέας έκαναν ρεπορτάζ για λογαριασμό του γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού France 5, όταν τους επιτέθηκαν τρεις Αφγανοί, στα όρια του καταυλισμού, ανέφερε η εισαγγελία της Μπουλόν-σιρ-Μερ. "Τρία άτομα που μιλούσαν Παστού (γλώσσα που μιλούν στο Αφγανιστάν) τους αιφνιδίασαν λίγο έξω από τη 'ζούγκλα'. Αρχικά τους έκλεψαν το υλικό που είχαν από τον καταυλισμό. Ένας από αυτούς στη συνέχεια βίασε τη διερμηνέα με την απειλή μαχαιριού, την ώρα που οι δύο άλλοι, κρατώντας επίσης μαχαίρια, κρατούσαν το δημοσιογράφο σε απόσταση".

Όταν οι τρεις τούς άφησαν να φύγουν, ο δημοσιογράφος και η διερμηνέας του μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα του Καλαί και στη συνέχεια η διερμηνέας, 38 ετών, με καταγωγή από το Αφγανιστάν, έλαβε ιατρική φροντίδα. Το θύμα, που όπως φαίνεται βιάστηκε από ομοεθνείς της, έχει υποστεί σοκ. Η γυναίκα που είναι παντρεμένη και μητέρα λαμβάνει τη φροντίδα των αρχών.

Οι τρεις δράστες καταζητούνται, σύμφωνα με την εισαγγελία. "Γενετικό υλικό έχει συλλεχθεί προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης του βιασμού" σημειώνουν από τις δικαστικές αρχές.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/ LE FIGARO

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία
SHARE: