Βίντεο: Αστυνομικός πυροβολεί άνδρα που του επιτίθεται

Βίντεο: Αστυνομικός πυροβολεί άνδρα που του επιτίθεται

Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας στην Αμερική. Αστυνομικός στη προσπάθεια του να αμυνθεί τραυματίζει θανάσιμα έναν μετανάστη από την Αφρική.

Στις Η.Π.Α τα κρούσματα αστυνομικής βίας ολοένα και πληθαίνουν. Ένα ακόμα λοιπόν ήρθε να προστεθεί, καθώς το Σάββατο αστυνομικός στη προσπάθεια του να αμυνθεί πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι έναν έγχρωμα άνδρα. Το περιστατικό συνέβη στο Louisville του Κεντάκι.

Όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία έλαβε κλίση από μια γυναίκα, η οποία κατηγορούσε τον 35χρονο μετανάστη από την Αφρική, πιθανότατα με καταγωγή από το Σουδάν, ότι την παρενοχλεί. Όταν ο αστυνομικός φτάνει στο συγκεκριμένο δρόμο ζητά από τον άνδρα να σταματήσει προκειμένου να του γίνει έλεγχος, ωστόσο εκείνος αρνείται και απομακρύνεται.

Τότε ο αστυνομικός πάει να τον ακολουθήσει, αλλά μόλις βλέπει ότι ο άνδρας αρπάζει μια σημαία και πάει να του επιτεθεί με το κοντάρι βγάζει το όπλο του και τον πυροβολεί δύο φορές. Τελικά ο 35χρονος άνδρας υποκύπτει στα τραύματα του καθώς οι σφαίρες τον χτύπησαν στο κεφάλι.

Δείτε το βίντεο όπως καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας:

WDRB 41 Louisville News

Το αστυνομικό τμήμα του Loisville διεξάγει έρευνα για το περιστατικό, ωστόσο σε προκαταρκτικό επίπεδο δικαιολόγησαν την πράξη του αστυνομικού καθώς όπως είπαν βρισκόταν σε άμυνα. Πάντως ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα αντιδρούν με κινητοποιήσεις, καθώς κατηγορούν τους αστυνομικούς στις Η.Π.Α ότι πατούν πολύ εύκολα την σκανδάλη.

Πηγή:. wdrb.com

SHARE:

24Media Network