Βίντεο: Μαρμότα προκαλεί κυκλοφοριακό χάος και πέφτει νεκρή από αστυνομικά πυρά

Αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει ζώο που είχε προκαλέσει κίνηση στο δρόμο

Το μικρό ζώο στην προσπάθειά του να διασχίσει πολυσύχναστο δρόμο, είχε προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος. "Δημιουργούσε επικίνδυνη κατάσταση" η απάντηση της αστυνομίας

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η κίνηση ενός αστυνομικού να πυροβολήσει με το όπλο του ένα μικρό ζώο, το οποίο στην προσπάθειά του να διασχίσει ένα δρόμο, είχε προκαλέσει κίνηση.

Το περιστατικό συνέβη στο Μέριλαντ και καταγράφηκε από οδηγό ενός εκ των οχημάτων, που είχαν αναγκαστεί να σταματήσουν. Στο βίντεο φαίνονται οι αρχές να επιχειρούν να διώξουν την μαρμότα (σ.σ. είδος μεγάλου σκίουρου), χωρίς ωστόσο επιστυχία. Κάποια στιγμή το τρωκτικό τρέχει προς έναν εκ των αστυνομικών, ο οποίος τραβάει το όπλο του, το πυροβολεί και το τραυματίζει. Το ζώο προσπαθεί να κινηθεί αλλά αυτός το πυροβολεί ξανά.

ADVERTISING

Το γραφείο του σερίφη ανακοίνωσε ότι το ζώο "δημιουργούσε επικίνδυνη κατάσταση" και ότι ο αστυνομικός το πυροβόλησε "πιστεύοντας ότι είναι άρρωστο ή τραυματισμένο".

"Ο αναπληρωτής σερίφης οδηγούσε στην περιοχή του White Rock Road όταν παρατήρησε ότι υπήρχε κίνηση στο δρόμο. Διαπίστωσε ότι η εν λόγω μαρμότα περπατούσε στο δρόμο, προκαλώντας κίνηση και δημιουργώντας επικίνδυνη κατάσταση. Βγήκε από το όχημά του για να εκτιμήσει την κατάσταση και καθώς προσπαθούσε να κατευθύνει το ζώο εκτός οδοστρώματος, συνειδητοποίησε ότι δεν ανταποκρινόταν όπως περίμενε για ένα ζώο που δεν ήταν δεμένο ή παγιδευμένο. Πιστεύοντας ότι ήταν άρρωστο ή τραυματισμένο, ο αναπληρωτής το σκότωσε για την ασφάλεια των πολιτών", αναφέρει η δήλωση της αστυνομίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο απόλυτος εφιάλτης: Κατσαρίδα μπήκε στο αυτί γυναίκας - Την έβγαλαν 9 μέρες μετά

Άμα σε θέλει η τύχη: Κέρδισε 2 εκατ. δολάρια την ημέρα των γενεθλίων του που βγήκε στη σύνταξη

Βίντεο: Αυτός ο 4χρονος πούλησε δουλειά του για 2.500 ευρώ

SHARE:

24Media Network