Ο 17χρονος τζιχαντιστής είχε προαναγγείλει την επίθεση του στη Γερμανία

Ο 17χρονος τζιχαντιστής είχε προαναγγείλει την επίθεση του στη Γερμανία

Βίντεο με τον δράστη της επίθεσης στη Γερμανία δημοσιοποίησε το Ισλαμικό Κράτος

Το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε σήμερα ένα βίντεο στο Διαδίκτυο στο οποίο ο δράστης της επίθεσης με τσεκούρι εναντίον των επιβατών ενός τρένου στη Γερμανία ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιήσει αυτή την επίθεση, διατυπώνει απειλές εναντίον των "άπιστων" χωρών και προτρέπει άλλους μουσουλμάνους να κάνουν το ίδιο.

Στο βίντεο αυτό, διάρκειας δύο λεπτών και είκοσι δευτερολέπτων, υπό τον τίτλο «Γερμανία - Βίντεο του στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους ο οποίος πραγματοποίησε την επίθεση στο Βίρτσμπουργκ» της Βαυαρίας, ένας νεαρός άνδρας εμφανίζεται να κραδαίνει ένα μικρό μαχαίρι το οποίο λέει πως θα χρησιμοποιήσει για να σφαγιάσει άπιστους και να εκδικηθεί τους θανάτους ανδρών, γυναικών και παιδιών σε μουσουλμανικές χώρες.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επισημαίνει ότι δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ότι ο άνδρας στο βίντεο είναι πράγματι ο δράστης της επίθεσης στο τρένο. Το βίντεο αναρτήθηκε από ένα πρακτορείο ειδήσεων το οποίο πρόσκειται στο ΙΚ, το Amaq.

Σε κρίσιμη κατάσταση οι δύο από τους πέντε τραυματίες

Δύο από τα πέντε θύματα της επίθεσης εναντίον των επιβατών ενός τρένου στο Βίρτσμπουργκ της Βαυαρίας, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματικός της αστυνομίας της πόλης.

«Έχουμε πολλούς σοβαρά τραυματίες από την επίθεση—πέντε συνολικά—και δύο θύματα βρίσκονται σε κατάσταση που απειλείται η ζωή τους», δήλωσε ο αξιωματικός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίθεση με τσεκούρι: Σημαία του Ισλαμικού Κράτους στο δωμάτιο του δράστη

SHARE: