Βίντεο : Οι Femen επιτέθηκαν στη Μαρίν Λεπέν

Βίντεο : Οι Femen επιτέθηκαν στη Μαρίν Λεπέν

Δυσάρεστες εκπλήξεις για τη Μαρίν Λεπέν σε ομιλία της στο Παρίσι καθώς τρεις γυμνόστηθες φεμινίστριες και ο πατέρας, ο Ζαν-Μαρί, της "έκλεψαν την παράσταση" (Vid)

Αντιμέτωπη με τρεις γυμνόστηθες γυναίκες, μέλη της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, που είχαν γράψει στα σώματά τους τη φράση "Χάιλ Λεπέν", ήρθε η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν ενώ εκφωνούσε ομιλία σε συγκεντρωμένους υποστηρικτές της σε μια πλατεία στο κέντρο του Παρισιού.

"Πόσες εκπλήξεις, αυτήν την Πρωτομαγιά", αναφώνησε η Λεπέν που αναγκάστηκε να διακόψει την ομιλία της.

Την πρώτη έκπληξη για την Μαρίν της την επιφύλαξε ο πατέρας της: ο 86χρονος Ζαν-Μαρί, ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου, με τον οποίο έχει έρθει σε ρήξη, ανέβηκε στο βήμα του ομιλητή την ώρα που έπαιρνε τη θέση της και η ίδια για να ξεκινήσει η εκδήλωση. Στάθηκε μπροστά της και, χωρίς να ρίξει ούτε ένα βλέμμα στην κόρη του που είχε βυθιστεί στη μελέτη των σημειώσεών της, έκανε το σήμα της νίκης, καταχειροκροτούμενος από τους παριστάμενους.

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν αποχώρησε στη συνέχεια από την εκδήλωση.

Προτού να απομακρυνθούν από πολλούς άνδρες, οι τρεις γυμνόστηθες φεμινίστριες άπλωσαν στο μπαλκόνι όπου στέκονταν μεγάλες κόκκινες σημαίες του Γ' Ράιχ και χαιρέτισαν ναζιστικά.

Το πρωί δύο μέλη της Femen έκαναν την εμφάνισή τους τη στιγμή που η Μαρίν Λεπέν κατέθετε στεφάνι στο άγαλμα της Ζαν ντ' Αρκ, αλλά απομακρύνθηκαν πολύ γρήγορα από τους άνδρες της ασφάλειάς της.

Ο Ζαν-Μαρί κατέθεσε και εκείνος στεφάνι στο ίδιο άγαλμα, λίγη ώρα μετά την κόρη του και χωρίς να συναντηθεί μαζί της. Το 2014 πατέρας και κόρη συμμετείχαν μαζί στην εκδήλωση αυτή προς τιμή της Γαλλίδας ηρωίδας του 15ου αιώνα. Όμως μετά τις δηλώσεις που έκανε πριν από έναν μήνα ο 86χρονος Λεπέν για το Ολοκαύτωμα και τους μετανάστες, οι οποίες έφεραν σε δύσκολη θέση την Μαρίν, η ρήξη μεταξύ τους ήταν αναπόφευκτη και το χάσμα μοιάζει πλέον αγεφύρωτο.

Το περιστατικό:

(Με πληροφορίες από: ΑΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network