Βίντεο: Όταν ο Αναστασιάδης έλεγε ότι δεν θα υπογράψει κούρεμα καταθέσεων

Βίντεο: Όταν ο Αναστασιάδης έλεγε ότι δεν θα υπογράψει κούρεμα καταθέσεων

"Δεσμεύομαι ότι δεν θα υπογράψω μνημόνιο, που θα περιέχει πρόνοια για κούρεμα καταθέσεων", δήλωνε ο Ν. Αναστασιάδης λίγο πριν τις κυπριακές εκλογές. Δείτε το βίντεο

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, λίγες μέρες πριν τις εκλογές δεσμευόταν ότι δεν θα δεχόταν ποτέ κούρεμα καταθέσεων για τις κυπριακές τράπεζες.

Σε ομιλία του στις 12 Φεβρουαρίου 2013, ξεκαθάριζε ότι δεν θα υπέγραφε κανένα μνημόνιο, που θα προέβλεπε κάτι τέτοιο.

"Θέλω με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο, να δεσμευτώ και δεσμεύομαι, προς τους κύπριους συμπατριώτες μας και τους ξένους επενδυτές, αλλά και ταυτόχρονα να στείλω μηνύματα προς όλους τους αποδέκτες μας στο εξωτερικό, ότι δεν πρόκειται και το υπογραμμίζω, ο Νίκος Αναστασιάδης, να υπογράψει το όποιο μνημόνιο, που θα περιέχει, οποιαδήποτε πρόνοια για κούρεμα καταθέσεων".

Τελικά ο κ. Αναστασιάδης γύρισε από το Eurogroup της Παρασκευής, κομίζοντας στην Κύπρο, χαράτσι επί των καταθέσεων, με αποτέλεσμα η Κύπρος να βυθιστεί σε μια άνευ προηγουμένου πολιτική και οικονομική κρίση.

Υποστήριξε ότι το δίλημμα που του τέθηκε ήταν "κούρεμα" ή "χρεοκοπία". Διαβάστε αναλυτικά πώς εξήγησε την αλλαγή στάσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νίκος Αναστασιάδης: Απείλησαν την Κύπρο με άτακτη χρεοκοπία την ερχόμενη Τρίτη

Αναστασιάδης: Δεσμεύομαι οτι δε υπογράψω κούρεμα καταθέσεων

SHARE:

24Media Network