Βίντεο σοκ από τη Γαλλία: Η στιγμή της επίθεσης σε παιδάκια – Σκληρές εικόνες

Βίντεο σοκ από τη Γαλλία: Η στιγμή της επίθεσης σε παιδάκια – Σκληρές εικόνες
Η στιγμή της επίθεσης στη Γαλλία TWITTER / PRINTSCREEN

Πολύ σκληρές εικόνες από την αιματηρή επίθεση στη Γαλλία βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η ταυτότητα του δράστη και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε, το πρωί της Πέμπτης, σε παιδική χαρά της πόλης Ανεσί, νοτιοανατολικά της Γαλλίας, στους πρόποδες των γαλλικών Αλπεων.

Οπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν και παιδιά. Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι πληροφορίες από τα ξένα πρακτορεία και δίκτυα για τον ακριβή αριθμό των τραυματιών είναι συγκεχυμένες.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του BFMTV, οι τραυματίες της επίθεσης είναι έξι, τέσσερα παιδιά -εκ των οποίων τα δύο σε κρίσιμη κατάσταση- και δύο ενήλικες.

Η ταυτότητα του δράστη

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο δράστης, που κατά κάποιες μαρτυρίες φορούσε τουρμπάνι, έχει συλληφθεί.

Οπως αναφέρει το BFMTV, ο συλληφθείς φέρεται να είναι Σύρος αιτούντας άσυλο στη Γαλλία. Κατά την ίδια πηγή, που επικαλείται την αστυνομία, ο συλληφθείς, γεννημένος το 1991, επέστρεφε τακτικά στη Γαλλία και δεν είχε απασχολήσει προηγουμένως τις γαλλικές αρχές.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Αντουάν Αρμάν, χαρακτήρισε την επίθεση «αποτρόπαια», προσθέτοντας πως η έρευνα για τα κίνητρα του δράστη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο ίδιος, μάλιστα, φέρεται να είχε μαζί του ένα σταυρό κι ένα χριστιανικό προσευχητάριο.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, όπως και τη στιγμή της σύλληψής του, ο άνδρας «δεν είπε λέξη», είπε στο BFMTV αυτόπτης μάρτυρας.

Σοκαριστικές μαρτυρίες

Δύο άλλοι αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης, την ώρα που συνέβη το περιστατικό, έκαναν ποδήλατο στην περιοχή. Όπως λένε στο BFMTV, είδαν τον δράστη να επιτίθεται σε μικρά παιδιά σε καρότσια, με ένα μαχαίρι, και μετά τον ακολούθησαν με το ποδήλατο για να τον υποδείξουν στην αστυνομία.

«Πήδηξε πάνω, άρχισε να ουρλιάζει, πήγε κατευθείαν στο καρότσι και άρχισε να μαχαιρώνει επανειλημμένα» λέει ένας εκ των δύο.

«Άκουσα τους πάντες να φωνάζουν “χρειαζόμαστε γιατρό, χρειαζόμαστε γιατρό“» προσθέτει. «Έφυγα αμέσως με την ιδέα να βρω γιατρό και μάλιστα υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι που έτρεχαν και έδειχναν τον δράστη. Τον ακολούθησα με ένα ποδήλατο 20 μέτρα πιο πέρα για να μην τον χάσω από τα μάτια μου και πολύ γρήγορα η αστυνομία ήρθε από όλες τις πλευρές».

«Στόχος τους ήταν ξεκάθαρα τα μωρά γιατί υπήρχαν αρκετοί ενήλικες τριγύρω» είπαν αυτόπτες μάρτυρες. «Δεν άγγιξε τη γιαγιά που προσπαθούσε να παλέψει με την τσάντα της».

Ενώ ένας εκ των δύο υπέδειξε τον δράστη στην αστυνομία, αυτός επιτέθηκε σε έναν ηλικιωμένο, μαχαιρώνοντάς τον στην κοιλιακή χώρα. Στη συνέχεια, η αστυνομία τον πυροβόλησε στα πόδια και τον ακινητοποίησε.

«Όταν είδε ότι ήταν περικυκλωμένος από την αστυνομία, πήγε προς ένα ζευγάρι και μαχαίρωσε τον ηλικιωμένο» περιγράφει.

Βίντεο – ντοκουμέντο (ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τα τελευταία λεπτά, μάλιστα, το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της αιματηρής επίθεσης.

Ο δράστης διακρίνεται, σε κατάσταση αμόκ, να κυκλοφορεί μέσα στην παιδική χαρά και να μαχαιρώνει παιδάκια, με έντρομους γονείς να προσπαθούν να τον σταματήσουν.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα