Βίντεο σοκ: Εκτέλεση δημοσιογράφου και κάμεραμαν στον ‘αέρα’ εκπομπής

default image

Η δολοφονία δύο εργαζομένων σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, καταγράφηκε στην κάμερα. Δέχτηκαν πυρά την ώρα που μετέδιδαν είδηση για το δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού στις ΗΠΑ. Αυτοκτόνησε ο ύποπτος-δράστης που βιντεοσκοπούσε και ο ίδιος την ώρα της δολοφονίας (vid)

Μια δημοσιογράφος και ένας οπερατέρ έπεσαν νεκροί στη Βιρτζίνια, από πυρά που δέχθηκαν στις 06.45 τοπική ώρα το πρωί της Τετάρτης, την ώρα που έπαιρναν συνέντευξη η οποία μεταδιδόταν απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο εργάζονταν, ανακοίνωσε ο εργοδότης τους, το τηλεοπτικό δίκτυο το WDBJ7. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και ένας τρίτος τραυματίας, πιθανότατα η γυναίκα που έκανε δηλώσεις στο συνεργείο.

Ο ύποπτος για τη δολοφονία έχει αναγνωριστεί και πιστεύεται ότι είναι ένας δυσαρεστημένος νυν ή πρώην εργαζόμενος στον τηλεοπτικό σταθμό όπου δούλευαν και τα θύματά του, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο δράστης της επίθεσης εναντίον μιας δημοσιογράφου και ενός εικονολήπτη στη Βιρτζίνια έδωσε τέλος στη ζωή του, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Ο ένοπλος, που πιστεύεται ότι ήταν νυν ή πρώην συνάδελφος των θυμάτων του, βιντεοσκόπησε και ο ίδιος την πράξη του και ανήρτησε δύο βίντεο στους λογαριασμούς του στο Twitter και στο Facebook.

Ο τηλεοπτικό σταθμός WTVR του Ρίτσμοντ –θυγατρική εταιρεία του CBS News– και το ραδιόφωνο WTOP ανέφεραν εξάλλου ότι ο ύποπτος επιβαίνει σε ένα όχημα και καταδιώκεται από την αστυνομία. Το επεισόδιο σημειώθηκε στη Μπριτζγουότερ Πλάζα του Μπέντφορντ Κάουντι, περίπου 190 χιλιόμετρα από το Ρίτσμοντ, ενώ η νεαρή ρεπόρτερ έπαιρνε μια συνέντευξη που μεταδιδόταν ζωντανά από το κανάλι WDBJ7. Ακούστηκαν πυροβολισμοί και η δημοσιογράφος και η γυναίκα από τον οποίο έπαιρνε τη συνέντευξη άρχισαν να ουρλιάζουν και έσκυψαν για να προστατευτούν.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια απευθείας μετάδοσης της συνέντευξης στην κομητεία Μπέντφορντ. Η Άλισον Πάρκερ, 24 ετών και ο καμεραμάν-φωτογράφος Ανταμ Γουάρντ, 27 ετών, έχασαν τη ζωή τους στο περιστατικό αυτό, σύμφωνα με το WDBJ7. Η πρώτη αντίδραση του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού ήταν να δηλώνει άγνοια για το τι ακριβώς συνέβη, όπως και η παρουσιάστρια των ειδήσεων από το στούντιο που δήλωνε έντρομη πως θα μεταδώσουν περισσότερα για το περιστατικό μόλις έχουν πληροφορίες.

Η συνέντευξη δινόταν στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του θέρετρου Smith Mountain Lake. Η Βίκι Γκάρντνερ, η συνεντευξιαζόμενη γυναίκα που είναι μέλος του τοπικού εμπορικού επιμελητηρίου, έχει τραυματιστεί και εισήχθη σε νοσοκομείο όπου θα υποβληθεί σε εγχείριση.

Ο σταθμός ανέφερε στον ιστότοπό του ότι τα δύο θύματα κατάγονταν από την περιοχή. Η Πάρκερ μεγάλωσε στο Μάρτινσβιλ και ήταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου Τζέιμς Μάντισον ενώ ο Γουάρντ είχε φοιτήσει στο Πολυτεχνείο της Βιρτζίνια. Ήταν και οι δύο αρραβωνιασμένοι και επρόκειτο να παντρευτούν.

Δείτε επίσης: Ποια είναι η ρεπόρτερ Άλισον Πάρκερ που δολοφονήθηκε On Air στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ

Από το ίδιο το κανάλι μεταδίδουν συνεχώς πληροφορίες και μέσα από το λογαριασμό τους στο twitter, σημειώνοντας πως ο στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας που αναζητούν το δράση, αλλά και εκπρόσωποι της πολιτείας.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ):

Ο γενικός διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού Τζέφρι Μαρκς βγήκε στον αέρα της εκπομπής αργότερα και περιέγραψε τι ακριβώς είχε συμβεί. “Άγνωστος ένοπλος, ο οποίους πιστεύουμε πως είναι άνδρας, έριξε αρκετές βολές, 6 με 7 πυροβολισμούς. Ακούσαμε κραυγές και μετά τίποτα, η κάμερα έπεσε”. Αρχικά ο σταθμός επέλεξε να μην μεταδώσει το βίντεο, τουλάχιστον όχι μέχρι να βγουν κάποια αρχικά συμπεράσματα από αυτό.

 

“Μελετάμε το βίντεο, οι τεχνικοί του σταθμού, με δάκρυα στα μάτια και είμαστε σε συνεργασία με τον σερίφη και την τοπική αστυνομία για να διαλευκάνουμε αυτή την ‘παράλογη’ ενέργεια”. είπε ο κ. Μαρκς και συμπλήρωσε: “Πώς αυτός ο άνθρωπος έκλεψε από αυτές τις οικογένειες την ευτυχία και την αγάπη για τον οποιονδήποτε λόγο”.

Δείτε ακόμη: Ο δολοφόνος βιντεοσκοπούσε τη στιγμή του φόνου της ρεπόρτερ και του κάμεραμαν

Ο τηλεοπτικός σταθμός WDBJ7 είναι τοπικό κανάλι της Νοτιοδυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ, το οποίο και μεταδίδει κατά κύριο λόγο ειδήσεις της επικαιρότητας, αθλητικές ειδήσεις, παρουσιάζει τον καιρό και παρέχει επιπλέον και προγράμματα ψυχαγωγίας. Αργότερα το κανάλι μετέδωσε δηλώσεις του κυβερνήτη της Βιρτζίνια πως οι αρχές προσανατολίζονται σε δυσαρεστημένο εργαζόμενου του καναλιού, ο οποίος θεωρείται και βασικός ύποπτος.

Εκπρόσωπος του καναλιού, που ρωτήθηκε από το CNN αν είχε δεχτεί απειλές, είπε ότι “πότε-πότε λαμβάνουμε παλαβά μηνύματα ή κάτι τέτοιο και τα ελέγχουμε” αλλά, όπως υπογράμμισε “κανείς μας δεν θυμάται (μια απειλή) αυτού του είδους”. “Δεν κρύβουμε το από πού μεταδίδουμε (τις ειδήσεις), ίσως θα έπρεπε να αρχίσουμε τώρα” είπε ο εκπρόσωπος του καναλιού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ WDBJ7/ Mirror

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα