Βίντεο: Τεράστιος βράχος σε σχήμα ψαριού αναδύθηκε από την έρημο στη Σ. Αραβία

Βίντεο: Τεράστιος βράχος σε σχήμα ψαριού αναδύθηκε από την έρημο στη Σ. Αραβία
Έρημος στη Σαουδική Αραβία iStockphoto

Εντυπωσιακές εικόνες από τον περίεργο σχηματισμό που ξεπρόβαλε στην καρδιά της ερήμου στη Σαουδική Αραβία.

Ένα μεγάλο βράχο σε σχήμα ψαριού εντόπισε ένας φωτογράφος να έχει αναδυθεί από την έρημο της Σαουδικής Αραβίας και δεν πρόκειται για αντικατοπτρισμό.

Ο Khaled Al Enazi είδε τον περίεργο σχηματισμό ενώ χρησιμοποιούσε drone για να καταγράψει αρχαιολογικούς θησαυρούς στην Al-Ula, μια περιοχή που είναι γνωστή για τις αρχαίες κατασκευές που ανταγωνίζονται την Πέτρα της Ιορδανίας.

Ενώ κατέγραφα την περιοχή, ένα βουνό εμφανίστηκε μπροστά μου, το σχήμα του μοιάζει με ψάρι στην καρδιά της ερήμου“, είπε στο CNN.

Ο Al Enazi δήλωσε ότι πιθανότατα δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος που έχει δει τον σχηματισμό αυτό, αλλά πιστεύει ότι η εναέρια απαθανάτισή του σημαίνει ότι ήταν ο πρώτος που σημείωσε το περίεργο σχήμα του. “Το μάτι του φωτογράφου βλέπει αυτό που δεν βλέπουν οι άνθρωποι“, είπε.

Ο φωτογράφος ονόμασε τον βράχο Ψάρι της Ερήμου.

Σε πλάνα από drone που κατέγραψε ο Al Enazi τον περασμένο Ιούνιο, ο σχηματισμός βράχου μοιάζει με ένα υδρόβιο πλάσμα που κολυμπά μέσα στη χρυσή άμμο, ενώ οι δομές του που μοιάζουν με ραχιαίο πτερύγιο υποδηλώνουν επίσης ότι θα μπορούσε να είναι ένας καρχαρίας που αναδύεται από τα βάθη για να καταδιώξει τη λεία του.

Βλέποντας τις εικόνες, υπήρξαν πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ισχυρίστηκαν ότι ο βράχος είναι στην πραγματικότητα τα υπολείμματα ενός τεράστιου θαλάσσιου θηρίου.

Κάποιοι ανέφεραν ότι είναι ένα πραγματικό ψάρι που απολιθώθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια, αλλά αυτό δεν ισχύει“, είπε. “Είναι ψαμμίτης που σχηματίζεται από πολλούς παράγοντες“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα