Βίντεο: Τσέχος βετεράνος δείχνει τα οπίσθιά του σε στρατιώτες του ΝΑΤΟ

Βίντεο: Τσέχος βετεράνος δείχνει τα οπίσθιά του σε στρατιώτες του ΝΑΤΟ

Ένας Τσέχος βετεράνος αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί δείχνοντας τα οπίσθιά του σε Αμερικανούς στρατιώτες, τους οποίους αποκάλεσε δολοφόνους, στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ και κινδυνεύει με φυλάκιση (Pics + Video)

Ο Martin Zapletal είναι ένας βετεράνος στρατιώτης από τη Τσεχία, γνωρίζοντας, λοιπόν, καλά τις επιπτώσεις του πολέμου αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί με το δικό του τρόπο για την επιθετική πολιτική που έχουν υιοθετήσει οι ΗΠΑ στις χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης. συνελήφθη και κινδυνεύει να μπει στη φυλακή για τρία χρόνια.

Ο ίδιος σταμάτησε ένα από τα στρατιωτικά οχήματα που πλησίαζαν την πόλη Vyskov, ανατολικά της Τσεχίας και έδειξε τα οπίσθιά του στους στρατιώτες, τους οποίους και αποκάλεσε "δολοφόνους και εχθρούς".

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες που παρακολουθούσαν την παρέλαση ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ωστόσο οι Αρχές δεν εκτίμησαν την κίνησή του, καθώς έσπευσαν να τον μαζέψουν και να τον συλλάβουν.

Παρόλα αυτά, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν ήταν αρκετές, ώστε να τον κάνουν αν σταματήσει, αφού ο Zapletal συνέχισε να φωνάζει και να κάνει χειρονομίες.

via GIPHY

Μετά τη σύλληψη ο βετεράνος αντιμετωπίζει κατηγορίες για "απρεπή συμπεριφορά" ενώ σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας του κινδυνεύει να πάει φυλακή για τρία χρόνια.

Πάντως ο ίδιος δηλώνει αμετανόητος, καθώς υποστηρίζει πως η διαμαρτυρία του δεν ήταν τίποτα άλλο από την έκφραση της πολιτικής του θέσης.

via GIPHY

Στο πλευρό του κατηγορούμενο έχουν ταχθεί οι συνάδελφοί του στρατιώτες, τόσο από την Τσεχία, όσο και από τη Σλοβακία, οι οποίοι καταδικάζουν την παρουσία των ξένων στρατευμάτων στις χώρες τους.

Παράλληλα, με τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία έχει καταφέρει να κερδίσει την συμπάθεια της κοινής γνώμης, με τους πολίτες να καταδικάζουν τη σύλληψή τους από τις αρχές.

(Πηγή: RT)

SHARE:

24Media Network