“Βοήθεια, σώστε μας”. Σε φυλακή στην Τουρκία οι πρόσφυγες από τη Λέσβο

default image

Εικόνες ντροπής. Σε φυλακή κατέληξαν οι πρόσφυγες που επαναπροωθήθηκαν από τη Λέσβο στην Τουρκία

Στη φυλακή ποινικών κρατουμένων της Πεχλιβάνκοϊ στην επαρχία Κιρκλαρελί του Μαρμαρά  κατέληξαν οι 325 πρόσφυγες που επαναπροώθησε η Ελλάδα στην Τουρκία την Παρασκευή 8 Απριλίου

Ρεπορτάζ του Euronews σχετικά με τουρκικό κέντρο κράτησης-φυλακή στο οποίο έχουν μεταφερθεί οι πρόσφυγες από τη Λέσβο, έκαναν το γύρο του κόσμου. Τα λεωφορεία που παρέλαβαν τους ανθρώπους αυτούς υποτίθεται ότι τους οδηγούν σε ένα κέντρο φιλοξενίας. Αυτό που όμως αντικρίζουν είναι ένα κέντρο κράτησης που είναι αμπαρωμένο με κάγκελα και φυλάσσεται από πάνοπλους αστυνομικούς.

Όπως ακούγεται και στο σπικάζ του βίντεο, οι μετανάστες περιμένουν να μάθουν για τη μοίρα τους. Μέσα από τα κάγκελα καλούν σε βοήθεια για την απελευθέρωσή τους, ωστόσο ούτε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δεν έχει πρόσβαση στο κτήριο.

Η Διεθνής Αμνηστία είχε κατηγορήσει τις τουρκικές αρχές ότι αναγκάζουν παράνομα Σύρους πρόσφυγες να επιστρέφουν στην πατρίδα τους που σπαράσσεται από τον εμφύλιο. Και οι δύο οργανισμοί έχουν καταγγείλει τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για παραβίαση των διεθνών συνθηκών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα