Βολιβία: Συνέλαβαν τη δικηγόρο του Μοράλες

Βολιβία: Συνέλαβαν τη δικηγόρο του Μοράλες
Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες AP

Η δικηγόρος του Εβο Μοράλες συνελήφθη με τις κατηγορίες της στάσης και της τρομοκρατίας γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του πρώην προέδρου της Βολιβίας.

Η δικηγόρος του πρώην προέδρου της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, Πατρίσια Πάμελα Ερμόζα Γκουτιέρες, συνελήφθη την Παρασκευή στη Λα Πας με την κατηγορία «της στάσης, της τρομοκρατίας και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», ανακοίνωσε η εισαγγελία της χώρας.

Η Ερμόζα και μία άλλη δικηγόρος είχαν λάβει εντολή την Πέμπτη από τον Μοράλες να υποβάλουν στο Ανώτατο Εκλογοδικείο της Βολιβίας τα απαραίτητα έγγραφα ώστε ο πρώην πρόεδρος να μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 3 Μαΐου.

Στο Twitter ο Μοράλες έγραψε ότι οι βολιβαριανές αρχές κατέσχεσαν όλα τα προσωπικά του έγγραφα, περιλαμβανομένου του στρατιωτικού του βιβλιαρίου, τα οποία είχε δώσει στη δικηγόρο του. «Τον Οκτώβριο κερδίσαμε στον πρώτο γύρο και μας έκλεψαν τη νίκη. Στη συνέχεια, με αντισυνταγματικό τρόπο, με ανάγκασαν να ακυρώσω την υποψηφιότητά μου στις προεδρικές εκλογές. Τώρα κατάσχουν τα έγγραφά μου ώστε να μην είμαι υποψήφιος για το κοινοβούλιο», κατήγγειλε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα