Βολιβία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί χρυσωρύχοι από κατολίσθηση

Βολιβία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί χρυσωρύχοι από κατολίσθηση
Κατολίσθηση (φωτογραφία αρχείου). Getty Images

Κάτω από όγκους λάσπης θάφτηκαν χρυσωρύχοι στη Βολιβία, έπειτα από κατολίσθηση. Προς το παρόν, οι νεκροί είναι πέντε, ενώ υπάρχει ανησυχία ότι ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί.

Στους πέντε έχουν φτάσει οι νεκροί χρυσωρύχοι, που καταπλακώθηκαν από όγκους λάσπης, μετά από κατολίσθηση, το απόγευμα της Κυριακής (27/8), στη βορειοανατολική Βολιβία, κοντά στην κοινότητα Μαπίρι. Στο σημείο εργάζονταν τουλάχιστον έξι, ενώ υπάρχει φόβος ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν θα αυξηθεί.

Ο τοπικός αξιωματούχος, Ουμπάλντο Τόρες, ανέφερε ότι την Κυριακή εντόπισαν δύο πτώματα και τη Δευτέρα (28/8) ανέσυραν κι άλλα, μιλώντας για “πέντε νεκρούς και έναν επιζώντα”. Ο Ρούντι Σαλσέδο, τοπικός πολιτικός ηγέτης, επιβεβαίωσε τον αριθμό θυμάτων.

Βίντεο που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, μέσω των social media, απεικονίζουν κατοίκους να προσπαθούν να ανασύρουν τα πτώματα από όγκους όγκους λάσπης στην όχθη ποταμού.

Ο Εντουάρντο ντελ Καστίγιο, υπουργός Προεδρίας της κυβέρνησης, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η έρευνα συνεχίζεται, ενώ εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι “θαμμένοι”.

“Άνθρωποι τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά”, δήλωσε, χωρίς να διευκρινίζεται ο αριθμός.

Οι χρυσωρύχοι, σύμφωνα με τις αρχές, εργάζονταν νόμιμα, ήταν μέλη συνεταιρισμού που έχει λάβει άδεια για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων χρυσού στην περιοχή, αναφέρει το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα