Βομβαρδίζουν θέσεις ανταρτών στο Χαλέπι

Βομβαρδίζουν θέσεις ανταρτών στο Χαλέπι

Ο στρατός βομβαρδίζει θέσεις των ανταρτών στο Χαλέπι και σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα.· Τουλάχιστον 20 νεκροί στο νότο

Τακτικά στρατεύματα βομβάρδισαν σήμερα προπύργια των ανταρτών στο Χαλέπι, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, καθώς και την πόλη Κάρακ αλ Σάρκι, στην επαρχία Ντεράα, η οποία πολιορκείται εδώ και τρεις ημέρες από τις δυνάμεις του καθεστώτος, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία πρόσκειται στους αντικαθεστωτικούς κι εδρεύει στο Λονδίνο.

Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Κάρακ αλ Σάρκι, στη νότια Συρία, σε επίθεση που εξαπέλυσε το πρωί ο στρατός, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ.

Τουλάχιστον πέντε αντάρτες είναι ανάμεσα στα θύματα στην Κάρακ, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που σκοτώθηκαν σε επιθέσεις με στόχο οχήματα που μετέφεραν τραυματίες σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

"Η πόλη αυτή έχει γίνει στόχος επανειλημμένων επιθέσεων και σφοδρών βομβαρδισμών. Πολιορκείται τις τελευταίες τρεις ημέρες, οι συνθήκες από ανθρωπιστικής άποψης είναι ιδιαίτερα κακές και υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων", πρόσθεσε η οργάνωση.

Εξάλλου δύο πολίτες σκοτώθηκαν σε ένα βομβαρδισμό με στόχο θύλακες αντίστασης στο Χαλέπι, την εμπορική πρωτεύουσα της Συρίας, κι ένας άλλος πολίτης σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στην πόλη Κφαρ Ζέιτα στην επαρχία Χάμα, στην κεντρική Συρία.

Τα επεισόδια βίας αυτά σημειώνονται την επομένη μιας επίθεσης με παγιδευμένα αυτοκίνητα στο γενικό αρχηγείο της αστυνομίας στην Δαμασκό στην οποία ένας αστυνομικός σκοτώθηκε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

'Ένας ή δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής της ΜΚΟ.

Στην διάρκεια της νύχτας συγκρούσεις είχαν ξεσπάσει στο Χαλέπι ανάμεσα στο στρατό και αντάρτες στην Μιντάν, μια συνοικία στο κέντρο της πόλης, Σάχουρ, στο ανατολικό τμήμα της, στην Σαλαχεντίν και στην Σάιφ αλ Ντάουλα, στο νοτιοανατολικό της τμήμα, κατά τον ίδιο.

Ο στρατός βομβάρδισε θέσεις των ανταρτών στις συνοικίες Τάρικ αλ Μπαμπ, Χανάο και Σάχουρ, στο ανατολικό τμήμα της ίδιας πόλης, καθώς και τις συνοικίες Μπουστάν αλ Κασρ, Ανσάρι, Φαρντούς, Καλασέ και Ας Σούκαρι, πάντα κατά την ίδια πηγή.

Στην μητρόπολη αυτή του βορρά, διακύβευμα μιας παρατεταμένης, κρίσιμης σύγκρουσης που διαρκεί από τα μέσα του Ιουλίου, σκοτώθηκαν χθες τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε παιδιά.

Στην επαρχία Χομς, στην κεντρική Συρία, η Χαλντίγια, προπύργιο των ανταρτών, δεχόταν βομβαρδισμούς σήμερα το πρωί, με τις δυνάμεις του στρατού να χρησιμοποιούν αεροσκάφη, άρματα μάχης και όλμους για να σφυροκοπήσουν από πολλές πλευρές τις θέσεις τους. Ωστόσο, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν είπε ότι οι αντάρτες "αντιστέκονται στις επιθέσεις του στρατού".

Η Χούλα, επίσης στην επαρχία Χομς, υφίσταται σφοδρούς βομβαρδισμούς που είχαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι. Τον Μάρτιο τουλάχιστον 108 άνθρωποι, ανάμεσά τους 49 παιδιά, είχαν σκοτωθεί στην πόλη σε μια σφαγή για την οποία οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορήθηκαν.

Παράλληλα βομβαρδισμοί έγιναν στην Ντούμα, βόρεια της Δαμασκού, ανέφερε το Παρατηρητήριο, λέγοντας ότι ανακαλύφθηκαν ακόμα οι σοροί πέντε μελών μιας οικογένειας στην Κουντσάγια.

Χθες τουλάχιστον 120 άνθρωποι, 54 πολίτες, 27 αντάρτες και 39 στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Συρία, σύμφωνα με την ΜΚΟ. Ο απολογισμός αυτός δεν συμπεριλαμβάνει 28 σορούς, περιλαμβανομένων αυτών τριών ανταρτών, που βρέθηκαν στην Χαμέ, κοντά στην Δαμασκό.

Τα επεισόδια βίας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 31.000 ανθρώπους από το ξέσπασμα της σύγκρουσης στη Συρία στα μέσα Μαρτίου 2011, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παράλληλα, οι Σύροι αντάρτες υποστήριξαν ότι απέκτησαν τον έλεγχο περιοχών στο βορρά, κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία. Ένας διοικητής των ανταρτών, ο Αμπού Όμαρ αλ Χάλαμπι, είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο τηλεφωνικά ότι καταλήφθηκαν δύο φυλάκια του στρατού στο Χαλέπι.

Συριακές και τουρκικές δυνάμεις ανταλλάσσουν πυρά μετά την οβίδα που έπεσε σε τουρκικό έδαφος από τη Συρία την περασμένη εβδομάδα με αποτέλεσμα πέντε Τούρκοι πολίτες να βρουν το θάνατο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Syria insurgents seize homes in Aleppo

SHARE:

24Media Network