Βομβιστική επίθεση με στόχο καθηγητή πανεπιστημίου

default image

Σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στην Τεχεράνη Ιρανός επιστήμονας που εργαζόταν στον σταθμό εμπλουτισμού ουρανίου

Σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στην Τεχεράνη Ιρανός επιστήμονας Μοστάφα Αχμάντι Ροσάν, που εργαζόταν στον σταθμό εμπλουτισμού ουρανίου της Νατάνζ.

“Ο μηχανικός Αχμάντι Ροσάν, ο οποίος είχε λάβει εδώ και εννέα χρόνια πτυχίο του Πανεπιστημίου Σαρίφ ήταν υποδιευθυντής εμπορικών υποθέσεων του σταθμού της Νατάνζ”, διευκρινίζει το πρακτορείο πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Ο σταθμός της Νατάνζ είναι η κεντρική μονάδα εμπλουτισμού ουρανίου στο Ιράν και διαθέτει περισσότερες από 8.000 συσκευές φυγοκέντρησης.

Το πανεπιστήμιο Σαρίφ είναι το πιο φημισμένο πανεπιστήμιο θετικών επιστημών της χώρας.

Ο αντικυβερνήτης της Τεχεράνης δήλωσε ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του καθηγητή πανεπιστημίου στην Τεχεράνη και ότι στόχος της είναι η όξυνση της κατάστασης και η διατάραξη των εκλογών στο Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

“Η βόμβα ήταν μαγνητική, όμοια με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία των επιστημόνων (πριν από έναν χρόνο στην Τεχεράνη) και είναι έργο των σιωνιστών (Ισραηλινών)”, δήλωσε ο αντικυβερνήτης Σαφαράλι Μπαράτλου.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι εκτός του ιρανού καθηγητή πανεπιστημίου που επέβαινε στο αυτοκίνητο, ένας πεζός σκοτώθηκε από την έκρηξη, ενώ ένας από τους επιβαίνοντες τραυματίσθηκε πολύ σοβαρά.

Δύο άνθρωποι επέβαιναν στην μοτοσικλέτα που προσέγγισε το αυτοκίνητο. Ο ένας “κόλλησε” τον εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα