Βόρεια Κορέα: Έφηβοι καταδικάστηκαν επειδή παρακολούθησαν K-dramas

Διαβάζεται σε 2'
boreia-korea
Έφηβοι καταδικάστηκαν επειδή έβλεπαν K-dramas BBC

Σπάνιο βιντεοληπτικό υλικό κάνει τον γύρο του κόσμου και δείχνει δύο έφηβα αγόρια να καταδικάζονται σε 12 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας επειδή παρακολουθούσαν κορεάτικες σειρές.

Μετά την K-pop μουσική ποινικοποιούνται και οι κορεάτικες σειρές, γνωστές και ως K-dramas που τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό.

Αυτό αποδεικνύεται από το σπάνιο βίντεο που περιήλθε στην κατοχή του BBC Κορέας και κάνει τον γύρο του κόσμου, στο οποίο απειονίζονται δύο έφηβα αγόρια να καταδικάζονται δημοσίως δύο έφηβα αγόρια σε 12 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας επειδή παρακολουθούσαν K-dramas.

Στα πλάνα, τα οποία φαίνεται να έχουν γυριστεί το 2022, δείχνουν δύο 16χρονα αγόρια με χειροπέδες μπροστά σε εκατοντάδες μαθητές σε ένα υπαίθριο στάδιο, ενώ ένστολοι αξιωματικοί επιπλήττουν τα αγόρια επειδή δεν “προβληματίστηκαν για τα λάθη τους”.

Η ψυχαγωγία εκ Νότιας Κορέας, συμπεριλαμβανομένης και των τηλεοπτικών σειρών, απαγορεύεται στον Βορρά.

Το συγκεκριμένο βίντεο δόθηκε στο BBC από το South and North Development (Sand), ένα ερευνητικό ινστιτούτο που εργάζεται με αποστάτες από τον Βορρά, όπως μεταδίδει το βρετανικό μέσο ενημέρωσης, ενώ φέρεται να έχει διανεμηθεί στη Βόρεια Κορέα για “εκπαιδευτικούς σκοπούς”, προειδοποιώντας τους πολίτες να μην παρακολουθούν τέτοιου είδους “παρακμιακές εγγραφές“.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο βίντεο ακούγεται και ένας αφηγητής να επαναλαμβάνει την κρατική προπαγάνδα. “Η κουλτούρα του σάπιου καθεστώτος των μαριονετών έχει εξαπλωθεί ακόμη και στους εφήβους“, λέει η φωνή, σε μια προφανή αναφορά στη Νότια Κορέα. “Είναι μόλις 16 ετών, αλλά κατέστρεψαν το ίδιο τους το μέλλον“, προσθέτει.

Στο παρελθόν, οι ανήλικοι που παραβίαζαν τον νόμο στέλνονταν σε στρατόπεδα εργασίας νέων αντί να οδηγηθούν στη φυλακή, και η ποινή ήταν συνήθως μικρότερη από πέντε χρόνια. Ωστόσο, το 2020 η Πιονγκγιάνγκ θέσπισε νόμο με τον οποίο η προβολή ή η διανομή νοτιοκορεατικής ψυχαγωγίας τιμωρείται με θάνατο.

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα