Βόρεια Κορέα: Εκτελέστηκε άντρας επειδή πουλούσε πειρατικά CD

Βόρεια Κορέα: Εκτελέστηκε άντρας επειδή πουλούσε πειρατικά CD
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Ο άντρας ονόματι 'Lee' είχε χαρακτηριστεί από το καθεστώς του Κιμ-Γιονγκ Ουν ως "αντι-σοσιαλιστικό στοιχείο". Ο ίδιος εργαζόταν ως μηχανικός σε κρατική επιτροπή γεωργικών έργων.

Στις 25 Απριλίου στην Βόρεια Κορέα, ένας ενήλικας άντρας ο οποίος σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες του κορεάτικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού ενημέρωσης Daily NK λεγόταν ΄Lee’, εκτελέστηκε δημοσίως από σώμα στρατιωτών.

Σαράντα μέρες πριν, ο εν λόγω άντρας είχε συλληφθεί, έχοντας στην κατοχή του σκληρούς δίσκους και CD με μουσικά video, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες που είχε προμηθευτεί παράνομα, με σκοπό την πώληση τους. Ο Lee κρίθηκε “εχθρός του καθεστώτος”΄και “αντι-σοσιαλιστικό στοιχείο” και η ποινή του επιβλήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Η κλοπή που είχε διαπράξει θα είχε ως αποτέλεσμα τη στέρηση της ζωής του.

Προηγουμένως, τον είχε καταδώσει στην αστυνομία ο γείτονας του, έχοντας διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια ότι κατέβαζε παράνομα σειρές και ταινίες. Ανώνυμη πηγή στο Daily NK αναφέρει πως στην Βόρεια Κορέα, το να μη καταδώσεις άτομο που γνωρίζεις ότι δρα με “παράνομο” τρόπο, αποτελεί αδίκημα, που τιμωρείται με επταετή φυλάκιση.

Στο παρελθόν, μια αντίστοιχη πράξη, χωρίς την επισήμανση πως είναι εχθρική για το καθεστώς, θα οδηγούσε τον δράστη σε “στρατόπεδο επανεκπαίδευσης”, δηλαδή σε μια εκ των φυλακών υψίστης ασφαλείας της Βόρειας Κορέας.

Ο Lee εκτελέστηκε ενώπιον στρατιωτών και 500 πολιτών, ανάμεσα τους και τα μέλη της οικογένειάς του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα