Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε δύο πυραύλους "αγνώστου τύπου"

Η δοκιμή από τη Β. Κορέα πυραυλικών συστημάτων στη τηλεόραση της Ν. Κορέας
Η δοκιμή από τη Β. Κορέα πυραυλικών συστημάτων στη τηλεόραση της Ν. Κορέας AP

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε άλλους δύο πυραύλους "αγνώστου τύπου". Τα γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας "κατάφωρη παραβίαση" των συμφωνιών Πιονγκγιάνγκ-Ουάσινγκτον, αναφέρει.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε άλλους δύο πυραύλους άγνωστου τύπου προς την κατεύθυνση της Ανατολικής Θάλασσας, μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στη Σεούλ.

Παράλληλα, το βορειοκορεάτικο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε άρθρο στο οποίο τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που αναμένεται να διεξαγάγουν εντός του μήνα οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας χαρακτηρίζονται «κατάφωρη παραβίαση» όσων είχαν συμφωνηθεί στις συνομιλίες ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσινγκτον και ένδειξη ότι η αμερικανική και η νοτιοκορεάτικη κυβέρνηση δεν έχουν την «πολιτική βούληση» να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

Η βορειοκορεάτικη θέση παραμένει «αμετάβλητη» και είναι πως η χώρα θέλει να επιλυθούν τα ζητήματα «μέσω διαλόγου», αλλά θα «είμαστε αναγκασμένοι να αναζητήσουμε νέο δρόμο, όπως έχουμε αφήσει να γίνει σαφές ήδη» αν ΗΠΑ και Νότια Κορέα συνεχίσουν τις «εχθρικές στρατιωτικές κινήσεις» τους, συμπληρώνεται στο ίδιο κείμενο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κιμ Γιονγκ Ουν, Βόρεια Κορέα, Κορέα, Τραμπ
SHARE: