Βόρειο Σέντινελ: Όλη η αλήθεια για το πιο “εχθρικό νησί” του κόσμου με την πρωτόγονη φυλή

Διαβάζεται σε 2'
Βόρειο Σέντινελ: Όλη η αλήθεια για το πιο “εχθρικό νησί” του κόσμου με την πρωτόγονη φυλή
Το Βόρειο Σέντινελ των νήσων Άνταμαν και Νικομπάρ AP

Το φρικτό “μυστικό” που κρύβει το απομακρυσμένο, κοραλλιογενές νησί στον Ινδικό ωκεανό, που “οδήγησε” πριν λίγες μέρες στον θάνατο του χριστιανού ιεραπόστολου.

Τον γύρο του κόσμου έκανε πριν λίγες μέρες η είδηση ότι ένας χριστιανός ιεραπόστολος σκοτώθηκε από μια πρωτόγονη φυλή σε απομονωμένο νησί στην Ινδία, το Βόρειο Σέντινελ. Η αγριότητα και η επιθετικότητα των ιθαγενών τονίστηκε ιδιαίτερα, ωστόσο όλα φαίνεται ότι πηγάζουν από κάπου ή καλύτερα από κάποιον, σύμφωνα με τους New York Times.

Στα τέλη του 19ου αιώνα ο Μορίς Βιντάλ Πόρτμαν έφτασε στο Βόρειο Σέντινελ ένα απομακρυσμένο, κοραλλιογενές νησί στη θάλασσα Ανταμάν, ως απεσταλμένος του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού για να διοικήσει και να ερευνήσει τα νησιά του αρχιπελάγους. Εκεί βρέθηκε ενώπιον μιας εκ των πιο αινιγματικών φυλών κυνηγών του κόσμου, μιας ιδιαίτερα απομονωμένης ομάδας “απελπιστικά δειλών” ανθρώπων, που έτρωγαν ρίζες και χελώνες και φύλαγαν κρανία αγριόχοιρων.

Γοητευμένος και συνεπαρμένος από όλα αυτά, ο Πόρτμαν στα 20 χρόνια που έμεινε εκεί, απήγαγε αρκετά μέλη της φυλής. Τα πήγε σε ένα μεγαλύτερο νησί, όπου βρισκόταν το σπίτι του και στο οποίο οι Βρετανοί είχαν φτιάξει μια φυλακή. Εκεί τους παρακολουθούσε να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν ενώ, σύμφωνα με τον αρκετά ενημερωμένο χρήστη Respectable Lawyer του twitter, είχε και σεξουαλικές βλέψεις, καθώς μετρούσε κάθε μέλος του σώματός τους με έμφαση στα γεννητικά τους όργανα, και τους κατέτασσε αναλόγως.

Το πείραμα του Πόρτμαν στο Βόρειο Σέντινελ

Αφού επέστρεψε τους μικρότερους σε ηλικία που είχε απαγάγει στο Βόρειο Σέντινελ, αποφάσισε να ολοκληρώσει το πείραμά του, χαρακτηρίζοντάς το αποτυχημένο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα