Βουλγαρία: Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα – Δύο νεκροί από τις πλημμύρες

Βουλγαρία: Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα – Δύο νεκροί από τις πλημμύρες
Πλημμύρες στη Βουλγαρία Twitter@powerwil96

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη Τσάρεβο της Βουλγαρίας, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την καταρρακτώδη βροχή στην πόλη Τσάρεβο της Βουλγαρίας, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε ένας τοπικός αξιωματούχος στο τηλεοπτικό κανάλι BTV.

“Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Έχουμε επιβεβαιωμένα δύο νεκρούς”, είπε ο δήμαρχος του Τσάρεβο Γκεόργκι Λάπτσεφ. “Η ποσότητα της βροχής” που έπεσε στην περιοχή από την Δευτέρα “είναι άνευ προηγουμένου”, πρόσθεσε.

Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, 60 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Στα πλάνα που μεταδόθηκαν φαίνονται τροχόσπιτα και αυτοκίνητα να έχουν πέσει στη θάλασσα, αφού παρασύρθηκαν από τα νερά ποταμών που υπερχείλισαν. Έχουν πλημμυρίσει επίσης μπάνγκαλοου και ξενοδοχεία κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας.

Πολλοί ποταμοί φούσκωσαν, υπερχείλισαν και πλημμύρισαν δρόμους, προκαλώντας πανικό στους τουρίστες, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που απολάμβαναν ακόμη τις διακοπές τους στη Μαύρη Θάλασσα, επωφελούμενοι από τον καλό καιρό τις προηγούμενες ημέρες. Εκατοντάδες από αυτούς αναγκάστηκαν να φύγουν βιαστικά από κάμπινγκ και παραθεριστικές κατοικίες για να βρουν καταφύγιο σε πιο ασφαλή σημεία ενώ ανεμοστρόβιλος καταγράφηκε στο Τουνέλοβο, λίγο βορειότερα.

“Δυστυχώς, ένας άνδρας και μία γυναίκα σκοτώθηκαν”, είπε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Νικολάι Ντένκοφ, που έσπευσε στην πόλη Τσάρεβο, η οποία χτυπήθηκε σκληρά από την κακοκαιρία. Πρόσθεσε ότι και άλλοι άνθρωποι “αναζητούνται”.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός πήγε στο Τσάρεβο για να επιβλέψει τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων και να δει από κοντά τις ζημιές.

Στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας σπανίως αναφέρονται πλημμύρες, όμως τα φαινόμενα αυτού του τύπου αυξάνονται στη Βουλγαρία, με φόντο την κλιματική αλλαγή αλλά και την ανεπαρκή συντήρηση των υποδομών. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη ενέτεινε τη σφοδρότητα των καταιγίδων, με περισσότερη βροχή και ισχυρότερες ριπές ανέμου που προκαλούν αιφνίδιες πλημμύρες και ζημιές.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα