"Βουτιά" θανάτου λεωφορείου σε χαράδρα

"Βουτιά" θανάτου λεωφορείου σε χαράδρα

Θανατηγόρο τροχαίο στις Άνδεις. Υπεραστικό λεωφορείο κατέπεσε σε βαθειά χαράδρα με απολογισμό περίπου 30 νεκρούς και 7 τραυματίες

Περίπου 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σήμερα στο βόρειο Περού, όταν στις Άνδεις ένα επιβατικό λεωφορείο κατέληξε αξημέρωτα στο βάθος χαράδρας 200 μέτρων, όπως αναφέρει στο Οτούτσο η τοπική αστυνομία. Οι τραυματίες του τροχαίου είναι επτά.

Το υπεραστικό λεωφορείο, είχε ξεκινήσει από την Καζαμπάμπα, πάνω στις Άνδεις, με προορισμό του το Τουχίλο στην περουβιανή παραλία στον Ειρηνικό.

Δάσκαλοι ήταν στην πλειοψηφία οι επιβάτες του λεωφορείου, μετέβαιναν για διήμερες διακοπές στο ανωτέρω θέρετρο.

Τον τελευταίο μόνον μήνα, άλλοι 38 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε διάφορα τροχαία στο βόρειο Περού, το οδικό δίκτυο του οποίου είναι, λόγω της μορφολογίας του εδάφους, σε πολύ μεγάλο τμήμα του ορεινό.

Οδόστρωμα σε κακή κατάσταση, μαζί με μεγάλη ταχύτητα σε επικίνδυνα σημεία του δικτύου είχαν ως επίπτωση όλο το 2011 (για το 2012 δεν υπάρχουν, ακόμα, επίσημα στοιχεία) συνολικώς 1.124 άνθρωποι να θυσιαστούν στον "Μολώχ' της ασφάλτου, άλλες 2.500 να τραυματιστούν, σε χίλια εκατόν οκτώ θανατηφόρα τροχαία.

SHARE:

24Media Network