Βραζιλία: Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο Λούλα-Σε ποιον έδωσε το "δαχτυλίδι"

Συγκέντρωση με αίτημα την απελευθέρωση του Λούλα
Συγκέντρωση με αίτημα την απελευθέρωση του Λούλα AP

Tα χρονικά περιθώρια εξαντλήθηκαν και προκειμένου το εργατικό κόμμα να εκπροσωπηθεί στις προεδρικές εκλογές ο φυλακισμένος Λούλα όρισε διάδοχο.

O Λούλα φαίνεται ότι το πήρε απόφαση και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από τη Βραζιλία παραδίδει το δαχτυλίδι της προεδρικής υποψηφιότητας του εργατικού κόμματος σ' άλλον υποψήφιο.

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος εκτίει ποινή 12ετούς φυλάκισης για το αδίκημα της δωροδοκίας, εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια προκειμένου η υποψηφιότητά του να γίνει αποδεκτή από το ανώτατο εκλογοδικείο της Βραζιλίας.

ADVERTISING

Ομως, τα περιθώρια εξαντλήθηκαν και έτσι το χρίσμα θα περάσει στον Φερνάντο Χάνταντ, τον πρώην δήμαρχο του Σάο Πάολο, ο οποίος θα αναλάβει το βαρύ φορτίο να φορέσει τα πολιτικά παπούτσια του Λούλα.

Ο φυλακισμένος πρώην πρόεδρος, που διατηρεί εντυπωσιακά ποσοστά δημοφιλιάς, παρά την καταδίκη του, ήταν το νο 1 φαβορί των εκλογών σε περίπτωση που το εκλογοδικείο του έδινε την άδεια να κατέβει.

Και έτσι όμως, το εργατικό κόμμα έχει μεγάλη τύχη να πρωτεύσει στις εκλογές του Οκτωβρίου όπως φανερώνουν όλες οι σχετικές δημοσκοπήσεις.

SHARE:

24Media Network