Βραζιλία: Η Ρούσεφ κλείνει την "ψαλίδα" από τη Σίλβα

Βραζιλία: Η Ρούσεφ κλείνει την "ψαλίδα" από τη Σίλβα

Η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ μειώνει τη διαφορά της από την υποψήφια της αντιπολίτευσης Μαρίνα Σίλβα στον δεύτερο γύρο όπου αναμένεται να οδηγηθούν οι προεδρικές εκλογές

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ έχει μειώσει τη διαφορά της από την Μαρίνα Σίλβα την κύρια υποψηφία της αντιπολίτευσης εν όψει του πιθανού δεύτερου γύρου των επερχόμενων προεδρικών εκλογών σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

Η έρευνα της εταιρείας Datafolha έδειξε ότι η Μαρίνα Σίλβα συγκεντρώνει το 47% των προτιμήσεων των βραζιλιάνων ψηφοφόρων με την Ντίλμα Ρούσεφ να ακολουθεί με το 43% αλλά με τη διαφορά να είναι στο πλαίσιο του περιθωρίου του στατιστικού λάθους.

Οι προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο και οι δημοσκοπήσεις επικεντρώνονται σε αυτή τη μονομαχία καθώς και οι δυο υποψήφιες αναμένεται να περάσουν στον τελικό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Την περασμένη εβδομάδα αντίστοιχη έρευνα της Datafolha προέβλεπε επικράτηση της Σίλβα με 48% έναντι 41% για την νυν πρόεδρο Ρούσεφ. Πάντως μια άλλη δημοσκόπηση όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς δείχνει τις δυο βασικές προεδρικές υποψήφιες να μάχονται ψήφο με ψήφο στον πιθανό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Βραζιλίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βραζιλία:Η Ρούσεφ μειώνει τη διαφορά από την Σίλβα

SHARE:

24Media Network