Βραζιλία: Μωρό γεννήθηκε με ουρά 12 εκατοστών

Ένα νεογέννητο μωρό στο νοσοκομείο
Ένα νεογέννητο μωρό στο νοσοκομείο SHUTTERSTOCK

Ένα μωρό γεννήθηκε με ουρά, η οποία και αφαιρέθηκε από τους γιατρούς ύστερα από χειρουργική επέμβαση. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί συνολικά 40 αντίστοιχα περιστατικά.

Με μια ανθρώπινη ουρά, όπως την αποκάλεσαν οι επιστήμονες γεννήθηκε ένα αγόρι στην Βραζιλία, το μήκος της οποίας ήταν 12 εκατοστά και η άκρη της κατέληγε σε μια σάρκινη μπάλα. Μετά από χειρουργείο οι γιατροί κατάφεραν να την αφαιρέσουν με επιτυχία.

Το μωρό γεννήθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Albert Sabin στην πόλη της Fortazela.

ADVERTISING

Ήρθε στον κόσμο πρόωρα στις 35 εβδομάδες, χωρίς παρ' όλα αυτά να υπάρξουν περαιτέρω επιπλοκές πέραν της ασυνήθιστης ουράς. Από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε ότι η σάρκινη μπάλα ήταν λίπος και συνδετικός ιστός.

Αν και δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υγεία του αγοριού, φαίνεται πως το χειρουργείο διεξήχθη ομαλά. Σύμφωνα με το The Tribune, οι γιατροί προχώρησαν σε αυτό, αφού είχαν διαβεβαιώσει πως η ουρά δεν συνδεόταν με κανέναν τρόπο με το νευρικό σύστημα του μωρού.

Στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Pediatric Surgery Case Reports που κατέγραψε το γεγονός, αναφέρεται ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε ουρά όταν είμαστε στη μήτρα, αλλά έπειτα από λίγες μέρες μετά τη γονιμοποίηση, απορροφάται από το σώμα.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί άλλες 40 παρόμοιες περιπτώσεις ενώ οι λόγοι του φαινομένου παραμένουν άγνωστοι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βραζιλία
SHARE:

24Media Network