Βραζιλία: Ο γιος του Μπολσονάρου προαλείφεται για πρέσβης της χώρας στις ΗΠΑ

Ο Εντουάρντο Μπολσονάρου AP

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας διαβεβαίωσε ότι ο γιος του, Εντουάρντου Μπολσονάρου, διαθέτει τα προσόντα για να γίνει ο πρεσβευτής της χώρας στις ΗΠΑ. Κρίνει ότι το σχέδιό του αυτό δεν αποτελεί "νεποτισμό".

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, Ζαΐχ Μπολσονάρου επανέλαβε χθες, Πέμπτη, ότι εννοεί να ονομάσει έναν από τους γιους του, τον Εντουάρντο Μπολσονάρου, πρεσβευτή της Βραζιλίας στις ΗΠΑ, ακόμη κι αν αυτή η κίνηση πλήξει τη δημοτικότητά του.

«Όντως, έχω την πρόθεση να τον ονομάσω [πρεσβευτή], ναι. Και αν ο οποιοσδήποτε πει ότι δεν θα με ξαναψηφίσει, λυπάμαι», ανέφερε ο Μπολσονάρου, τοποθετούμενος κατά τη διάρκεια απευθείας μετάδοσης βίντεο σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας διαβεβαίωσε ότι ο γιος του. Εντουάρντο Μπολσονάρου, 35 ετών, που έχει εκλεγεί στο βραζιλιάνικο Κογκρέσο, όπου εκπροσωπεί το Σαν Πάουλου και είναι πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της Βουλής, διαθέτει τα προσόντα για να γίνει ο πρεσβευτής της χώρας στην Ουάσινγκτον και ότι διαθέτει καλές σχέσεις στις ΗΠΑ.

Στις αρχές του μήνα, ο πρόεδρος είχε κρίνει ότι το σχέδιό του αυτό δεν μπορεί να εξισώνεται με «νεποτισμό».

Ο διορισμός υπόκειται σε έγκριση από την επιτροπή διεθνών σχέσεων της Γερουσίας και την ολομέλεια της βραζιλιάνικης άνω Βουλής.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΗΠΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ GOOD NEWS