Βραζιλία: Στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του Μπολσονάρο αποφάσισε δικαστήριο

Βραζιλία: Στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του Μπολσονάρο αποφάσισε δικαστήριο
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο (AP Photo / Eraldo Peres) AP

Τέλος στην πολιτική καριέρα του ακροδεξιού πρώην προέδρου της Βραζιλίας έβαλε δικαστήριο, καθώς τον απέκλεισε από κάθε δημόσιο αξίωμα έως το 2030. Ήταν κατηγορούμενος για κατάχρηση εξουσίας.

Το Ανώτατο Εκλογοδικείο της Βραζιλίας αποφάσισε να αποκλείσει τον πρώην πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου από κάθε δημόσιο αξίωμα έως το 2030, με την κατηγορία ότι ο ακροδεξιός πολιτικός έκανε κατάχρηση εξουσίας στις εκλογές του περασμένου έτους, τις οποίες και έχασε.

Ο Μπολσονάρο, πρώην λοχαγός του στρατού που έχασε οριακά τις εκλογές του Οκτωβρίου από τον αριστερό αντίπαλο Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, κατηγορείται ότι δημιούργησε ένα εθνικό κίνημα για να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα που κορυφώθηκε με την εισβολή χιλιάδων υποστηρικτών του σε κυβερνητικά κτίρια στη Μπραζίλια στις 8 Ιανουαρίου.

Ο πρώην πρόεδρος της χώρας αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία και έχει ήδη δηλώσει ότι σχεδιάζει να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Δεν έχω επιτεθεί στο εκλογικό σύστημα, απλώς έδειξα πιθανά ελαττώματα του», είπε ο Μπολσονάρο σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Itatiaia την Παρασκευή, πριν από την απόφαση. «Αυτή η δίκη δεν έχει νόημα».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα