Βραζιλία: Τουλάχιστον 21 νεκροί από σφοδρή καταιγίδα

Βραζιλία: Τουλάχιστον 21 νεκροί από σφοδρή καταιγίδα
Καταιγίδα στη Βραζιλία. Getty Images/iStockphoto

Σφοδρό το "χτύπημα" εξωτροπικού κυκλώνα στη Βραζιλία, που αφήσε στο πέρασμά του τουλάχιστον 21 νεκρούς, ενώ 1.650 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Τη ζωή τους έχασαν τουλάχιστον 21 άτομα στη νότια Βραζιλία, ενώ 1.650 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μετά το “χτύπημα” σφοδρής καταιγίδας, που προκάλεσε πλημμύρες σε πολλές πόλεις.

Σύμφωνα με το AP, σχεδόν 60 πόλεις έχουν πληγεί από την καταιγίδα, η οποία χαρακτηρίστηκε ως εξωτροπικός κυκλώνας.

Ο κυβερνήτης του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, Εντουάρντο Λέιτε, είπε ότι 15 από τους θανάτους σημειώθηκαν σε ένα σπίτι στο Μουκούμ, μια πόλη περίπου 50.000 κατοίκων.

Βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα, μέσω τοπικής τηλεόρασης, δείχνουν οικογένειες να έχουν σκαρφαλώσει στις κορυφές των σπιτιών τους, εκλιπαρώντας για βοήθεια, καθώς τα ποτάμια υπερχείλισαν και προκάλεσαν πλημμύρες.

Ο κυβερνήτης είπε ότι ένα από τα θύματα ήταν μια γυναίκα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά κατά την διάρκεια επιχείρησης της διάσωσής της. Το σύρμα έσπασε, αυτή και ένας διασώστης έπεσαν. Δυστυχώς η γυναίκα δεν επέζησε και ο διασώστης τραυματίστηκε σοβαρά”, είπε ο Leite.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα