Βρετανία: 57χρονος κατηγορείται για τον θάνατο εργαζόμενης από κορονοϊό

Βρετανία: 57χρονος κατηγορείται για τον θάνατο εργαζόμενης από κορονοϊό
Σιδηροδρομικός σταθμός στη Βρετανία. AP

Ο άνδρας, φορέας του κορονοϊού, φέρεται να έφτυσε την 47χρονη υπάλληλο των σιδηροδρόμων η οποία κατέληξε από τη νόσο.

H βρετανική αστυνομία γνωστοποίησε σήμερα ότι στελέχη της ανέκριναν έναν ύποπτο για το περιστατικό κατά το οποίο μια υπάλληλος των σιδηροδρόμων πέθανε από τη νόσο COVID-19, αφού την έφτυσε ένας άνδρας που υποστήριζε ότι έφερε τον νέο κορονοϊό.

Η Μπέλι Μουτζίνγκα, ηλικίας 47 ετών, που εργαζόταν στα εκδοτήρια του σταθμού Βικτόρια, έναν από τους πιο πολυσύχναστους, βρισκόταν σε αίθουσα του σιδηροδρομικού σταθμού τον Μάρτιο, όταν ένας άνδρας, που υποστήριζε ότι νοσούσε από τον ιό, έφτυσε την ίδια και μια συνάδελφό της κι έβηξε στο πρόσωπό τους, ανέφερε η συνδικαλιστική ένωσή της την περασμένη Τρίτη.

Και οι δύο γυναίκες αρρώστησαν σε διάστημα λίγων ημέρων μετά το περιστατικό με τη 47χρονη, η οποία αντιμετώπιζε υποκείμενα πνευμονολογικά προβλήματα, να μεταφέρεται λίγο μετά στο νοσοκομείο και να διασωληνώνεται. Πέθανε την 15η Απριλίου, 14 ημέρες μετά την επίθεση στη Βικτόρια.

Η βρετανική αστυνομία συγκοινωνιών γνωστοποίησε ότι ταυτοποιήθηκε ένας 57χρονος άνδρας σε σχέση με το περιστατικό.

«Ανακρίθηκε, με προσοχή, σήμερα (Κυριακή 17 Μαϊου) σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου» είπε μια εκπρόσωπος τύπου.

«Οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν να συγκεντρώνουν στοιχεία και να ερευνούν τις συνθήκες πίσω από το περιστατικό. Δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση κάποιου άλλου προσώπου σε σχέση με την υπόθεση».

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε στο κοινοβούλιο την Τετάρτη ότι ο θάνατος της Μουτζίνγκα, που είχε μια 11χρονη κόρη, ήταν τραγικός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα