Βρετανία: Ένας νεκρός από κατάρρευση θερμοηλεκτρικού σταθμού

Βρετανία: Ένας νεκρός από κατάρρευση θερμοηλεκτρικού σταθμού
© VAGNER VIDAL/INS NEWS AGENCY LTD

Ένας νεκρός, πέντε τραυματίες και τρεις αγνοούμενοι από την κατάρρευση θερμοηλεκτρικού σταθμού

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις αγνοούνται μετά την κατάρρευση ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη νότια Αγγλία, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στο δυστύχημα που σημειώθηκε στη "Μονάδα Ενέργειας Ντίντκοτ Α", η οποία σταμάτησε τη λειτουργία της το 2013 και φέτος επρόκειτο να κατεδαφιστεί.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας άνθρωπος είναι νεκρός, πέντε νοσηλεύονται και άλλοι τρεις αγνοούνται", είπε ο Ματ Καρλάιλ, ο εκπρόσωπος της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ένα μέρος του παλαιού κτιρίου κατέρρευσε γύρω στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) σηκώνοντας ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, δεν προηγήθηκε καμία έκρηξη.

Ο σταθμός, που χτίστηκε το 1970, επρόκειτο να κατεδαφιστεί εντός των επόμενων εβδομάδων και τα συνεργεία των εργατών ολοκλήρωναν αυτήν την περίοδο τις τελευταίες προετοιμασίες, είπε ένας συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στο πρακτορείο Press Association.

Το κτίριο που κατέρρευσε βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε έναν άλλο θερμοηλεκτρικό σταθμό, τον αποκαλούμενο Ντίντκοτ Β, ο οποίος παραμένει ακόμη και σήμερα σε λειτουργία.

SHARE:

24Media Network