Βρετανία: Επέστρεψαν σε έναν 12χρονο επιληπτικό το θεραπευτικό έλαιο κάνναβης που είχαν κατασχέσει

Ο Μπίλι Κάλντγουελ με την μητέρα του Σάρλοτ, στο αεροδρόμιο του Χίθροου όπου και τους κατασχέθηκε το έλαιο κάνναβης
Ο Μπίλι Κάλντγουελ με την μητέρα του Σάρλοτ, στο αεροδρόμιο του Χίθροου όπου και τους κατασχέθηκε το έλαιο κάνναβης AP

Ο βρετανικός νόμος δεν αναγνωρίζει θεραπευτική αξία στην κάναββη, ωστόσο ο 12χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με επιληπτική κρίση όταν το έλαιο που οι οικογένειά του έφερε από τον Καναδά κατασχέθηκε από τις τελωνειακές Αρχές

Οι βρετανικές αρχές παρέδωσαν το έλαιο κάνναβης που χρησιμοποιούσε για θεραπευτικούς σκοπούς ένας 12χρονος επιληπτικός, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με επιληπτική κρίση όταν οι τελωνειακές αρχές του το κατέσχεσαν στο αεροδρόμιο, ανακοίνωσε πριν από λίγο η μητέρα του αγοριού.

Ο Μπίλι Κάλντγουελ είχε ταξιδέψει στον Καναδά με την μητέρα του Σάρλοτ για να προμηθευτεί το έλαιο κάνναβης όταν απαγορεύτηκε στον γιατρό του να του το συνταγογραφεί, αλλά όταν μητέρα και γιος επέστρεψαν στο Λονδίνο οι τελωνειακές αρχές τους το κατέσχεσαν.

ADVERTISING

Η μητέρα του είχε ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών να τους παραδώσουν το έλαιο κάνναβης λέγοντας ότι όταν ο γιος της το χρησιμοποιούσε δεν πάθαινε κρίσεις, ενώ οι κρίσεις, που ενέχουν τον κίνδυνο θανάτου, επανήλθαν την Τρίτη μετά την κατάσχεση του φαρμάκου.

"Το φάρμακο παραδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και θα βρίσκεται σύντομα στο νοσοκομείο", ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ένας εκπρόσωπος της Σάρλοτ Κάλντγουελ.

Ο βρετανικός νόμος δεν αναγνωρίζει θεραπευτική αξία στην κάναββη. Η οικογένεια Κάλντγουελ, η οποία διαμένει στη Βόρεια Ιρλανδία, έχει λάβει τη στήριξη πολλών βουλευτών από διαφορετικά κόμματα.

Ο Μπίλι κάνει χρήση θεραπευτικού ελαίου κάνναβης με συνταγογράφηση του οικογενειακού του γιατρού για περισσότερο από ένα χρόνο, αλλά οι προμήθειές του εξαντλήθηκαν αφότου το υπουργείου Εσωτερικών ζήτησε από τον γιατρό του να μη του συνταγογραφεί πλέον.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία
SHARE:

24Media Network