Βρετανία: Εξετάζεται η τριήμερη λειτουργία των σχολείων λόγω της ενεργειακής κρίσης

Βρετανία: Εξετάζεται η τριήμερη λειτουργία των σχολείων λόγω της ενεργειακής κρίσης
Σχολική αίθουσα Getty Images/iStockphoto

Το ενδεχόμενο τριήμερης ή τετραήμερης λειτουργίας εξετάζουν τα σχολεία της Βρετανίας, εξαιτίας του αυξημένου ενεργειακού κόστους, καθώς και των αυξήσεων στους μισθούς των εκπαιδευτικών.

Τα σχολεία στη Βρετανία εξετάζουν το ενδεχόμενο τριήμερης ή τετραήμερης εβδομαδιαίας λειτουργείας, για να διαχειριστούν τους υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας και τις αυξήσεις των μισθών των δασκάλων.

Σύμφωνα με την independent, οι διευθυντές των σχολείων αναζητούν τρόπους εξοικονόμησης του κόστους λειτουργείας, δεδομένου του αυξανόμενου κόστους ενέργειας και των υψηλών μισθών των εκπαιδευτικών.

Οι αυξήσεις που θα δουν οι εκπαιδευτικοί από τις αρχές του επόμενου μήνα πρόκειται να προσθέσουν άλλη μία πίεση στα οικονομικά των σχολείων.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν προειδοποιήσει ότι τα σχολεία βρίσκονται στα πρόθυρα «ολοκληρωτικής κρίσης». Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιοχές το ενεργειακό κόστος προβλέπεται να αυξηθεί κατά 300%.

Ο Μαρκ Τζόρνταν, διευθύνων σύμβουλος οργανισμού που διαχειρίζεται 17 σχολεία στα Μίντλαντς και το Νόρφολκ, υποστήριξε ότι έχει ακούσει συζητήσεις για μια «τριήμερη εβδομάδα» προκειμένου τα σχολεία να μειώσουν το λειτουργικό κόστος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version